Birkaç seçeneğin var ;

- Becerinin olduğu, merakın olan veya bilgi sahibi olduğun konular hakkında blog açıcaksın

- Çok yakın ve sürekli bilgi alabileceğin kişilerin deneyimlerini alıp paylaşcaksın

- İngilizce sitelerden çeviri yapıp hoşuna giden konularda paylaşım yapacaksın

- Üsttekiler dışında heves ettiğin bir konuda internetten araştırıp öğrenip kendin birşeyler yazıp paylaşacaksın

Hangisinde başarılı olurum dersen işin sırrı özgün olmak. Sen kendini örnek al. Sürekli girdiğin siteler vardır elbet. Oraya neden giriyorsun ? İşin sırrı özgün ve farklı olmak. Şu sorunun cevabını bul: İnsanlar neden benim siteme girsinler ?

Unutma asıl patron google. Yazdıkların önce google tarafından beğenilip ön plana çıkarılmalı. O yüzden yine aynı şeye geliyor iş: Özgün ve farklı olmak.

Kafadan atıyorum mesela Çin'de yaşamak diye bir blog açsan direk hedef kitlene hitap etmiş olacaksın. Ne kadar ayrıntıya yer verirsen ( kiralar, nasıl iş bulunur, en iyi üniversiteler, kültürü, kaç bölgeye ayrılmıştır, neden Çin ) okadar iyi olacaktır. Ama işin içine hit almak girerse o tamamen farklı bir strateji gerektirir.

Zaten genel itibari ile hem blogların hem diğer sitelerin en önemli kısmı fikir. Onun dışında herşeyi para ile halledebilirsin. Dersinki web tasarımcıya aha kardeşim şu siteyi beğendim bana bundan yap. Amacım bu. Buraya tıklayınca şu açılsın, şu kadar kategori olsun falan filan. Gerisi panelden giriş yapmaya bakar ki çocuk oyuncağı olur. Verir parayı çıkarsın. Al sana site. Ama FİKİR NE OLCAK ?