Merhaba değerli dostlar. Dün facebook üzerinden şüphelendiğimiz bir paylaşım gördük. Sözde ziraat bankası'nın paylaşımı gibi göstermeye çalışmışlar ve sponsorlu reklam vermişler biz bu şekilde gördük zaten. Daha sonra ilk 1-2 saat içinde facebook sayfaları kapatıldı ve sonra da kullandıkları web sitesi kapatıldı. Hatta kapatılmadan önce açtıkları sayfaya kendi kişisel sohbetlerini yazmışlar anlaşılan yanlışlık yaptılar :D

Fakat asıl sormak istediğim, bu web sitesini nasıl yayınlayabiliyorlar? Yani domain yok ortada, ana domain ise hiç aktif bile değil... Ne demek istediğimi resimlere baktığınızda oradaki site adresini tarayıcınıza yazdığınızda anlarsınız demek istediğimi. Şöyle düşünün ana bir domain var. Örnek olarak abcdef.com diye bir domain var ve satılık durumda, yani aktif falan değil hiçbir şekilde. Birisi de bu domaini hiç satın bile almadan online-bankacilik.abcdef.com diye bir siteyi nasıl yayınlayabiliyor? Kendi bilgisayarı üzerinden server falan mı oluşturuyor port açma olayları gibi yani?

Hem bu konuda dikkatli olunması adına, hem de daha da bilinmeyen bu **************lık türlerini göstererek dikkatli olunması adına paylaşıyorum bunu.