UNKEF
Videoların tarihi baya eski olduğu için şuan elimde yok fakat yapmanız gerekenleri kısaca yazayım siz ayrıca araştırın.
Şimdi size 3 seçenekten bahsedeyim.
1. Sanal wmvare ile ubuntu 16 sürüm kurmak
2. Windows'un IIS özekliklerini aktif hale getirip windows server çalıştırmak.
3. Windows üzerine xamp programını kurmak.
Bu üç seçenekte de kullandığınız dsl modem arayüzünden ihtiyacınız olan portları kullanacağınız bilgisayarın yerel ip adresine yönlendirmelisiniz.
internette modem marka ve modeliniz ile port açma ve yönlendirme konularını araştırın.
Daha sonra yukarıdaki yöntemlerden birini seçin eğer tek site çalıştıracaksanız en basit yöntem xampp programını yüklemektir böylece port yönlendirme sonrası direk siteniz dışarıya açılmış ve kullanılabilir olacaktır.
Diğer yöntem ise sanal işletim sistemi kurulumu yapmanız. Böylece gerçek bir vps gibi kullanabilirsiniz. Eğer windows kullanmayacağınız bir bilgisayarınız var ise direk format atarak işletim sistemi kurmak sizin için daha iyi olacaktır. ( ubuntu 16) Çünkü sanal işletim sistemi kurduğunuzda ayrıca o sisteminde port ve ip ayarlarını yapmanız gerekecek.
Yukarıdaki işlemden sonrası zaten bilindik olarak sunucuya panel kurulumu yapacaksınkz. (vestacp)
üçüncü yöntemde ise işlemler biraz karışık fakat ııs etkinleştirdiğinizde windows size bir program yükleyecek bu sayede sanki sıradan bir program kullanıyormuş gibi site ayarlarınızı grafik ekranda kolayca yapabilirsiniz.
bu anlatım sabit ip aldığınızı göz önüne alarak yapılmıştır.
mesaj da bahsettiğim konuları google üzerinden arayarak zaten bolca görüntülü ve yazılı içeriğe ulaşabilirsiniz.
İlk deneyim için tavsiyem xampp kurup bir deneyip mantığını çözün test edin.