lostyazilim
tr.link

Düşük Olsun Ama Benim Olsun (Sunucu)

38 Mesajlar 6.372 Okunma
acebozum
tr.link

ASametYildirim ASametYildirim Saygı, Sevgi, Anlayış. Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Bilgisayar mühendisi öğrencisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 3826
  • Beğeniler 2399 / 1874
  • Ticaret 97, (%100)

Phantaso adlı üyeden alıntı

Şimdi buraya bazı videolar ekleyeceğim. Sunucu barındırma işlemlerinin nasıl olduğu hakkında bilgi edinebilirsin. Videolar, Webrazzi tarafından Girişim Ofisleri adı altında çekilmiştir.

Teşekkür ederim hocam:)

elektronikssl
webimgo

UNKEF UNKEF WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek ARGE
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad F** Ç**
  • Mesajlar 2422
  • Beğeniler 995 / 744
  • Ticaret 17, (%100)
Çoğu kişi sırf yorum yapmak için yazmış. "evde ağ kaldırmaz, evde internet yetmez, upload yetmez, elektrik çok gelir, soğutamazsın yanar" vs...

Önce bir anlatın tabi biliyorsanız tam olarak nasıl yapabileceğini de sonra kendi fikirlerinizi yazın. Bazıları yazmış onlara lafım yok teşekkür ederim onlara. Fakat direkt olarak "evde olmazzz" yazmak nedir...

Ben de buna benzer bir konu açtım tık yok. Anlatabilecek veya video çekebilecek yok. Hadi windows veya linux kurup bu ortamda gösterin port açmaya kadar veya ns adresi oluşturmaya kadar, sonra deyin evde bu bu yetmeyebilir diye. Fakat yok.

Neydi sloganımız? "evde ağ yetmez, elektrik çokk, yanarr" falan. :D
ASametYildirim

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 16.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 3826
  • Beğeniler 2399 / 1874
  • Ticaret 97, (%100)

UNKEF adlı üyeden alıntı

Çoğu kişi sırf yorum yapmak için yazmış. "evde ağ kaldırmaz, evde internet yetmez, upload yetmez, elektrik çok gelir, soğutamazsın yanar" vs...

Önce bir anlatın tabi biliyorsanız tam olarak nasıl yapabileceğini de sonra kendi fikirlerinizi yazın. Bazıları yazmış onlara lafım yok teşekkür ederim onlara. Fakat direkt olarak "evde olmazzz" yazmak nedir...

Ben de buna benzer bir konu açtım tık yok. Anlatabilecek veya video çekebilecek yok. Hadi windows veya linux kurup bu ortamda gösterin port açmaya kadar veya ns adresi oluşturmaya kadar, sonra deyin evde bu bu yetmeyebilir diye. Fakat yok.

Neydi sloganımız? "evde ağ yetmez, elektrik çokk, yanarr" falan. :D

Hocam süpersiniz benim yazamadıklarımı yazmışsınız :)

SancarSaran SancarSaran WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.01.2018
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Programcı
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** S**
  • Mesajlar 319
  • Beğeniler 4 / 111
  • Ticaret 0, (%0)
La havle.

Evde olmaz, parana yazık.

Elektrik gider evde olmaz, harddisk gider, power supply gider, ana kart gider mi ? gittiğini görmüşlüğümüz var.

Hepsini geç. Evdeki dandik 100 mbit async fibere mi güveniyorsun ? Bu tür tüketime uygun (download) hatlarla sunucu barındırılmaz. ilk yüklenmede elinde kalıverir.

Her şekilde yanlış iş. Siz sistem yönetmeyi kucak ta sunucu sevmekle karıştırıyorsunuz.

Karıştırmayın. Datacenter işi ya hep ya hiç modelidir, hep için yeterli tecrübeniz, personeliniz, alt yapınız yanı PARANIZ YOK.

Onun yerine

Linode sunucu alırsın, her daim ayaktadır, var mı seni geren yok donanım patladı yok elektrik kesildi derdi ? yok. ayda 5 dolara ne istiyorsan yaparsın. Öğrenirsin, onda da port açıp kapatma var, iptables biliyorsan.

Ha a data centeri ddos yedi sıkıntısı olur diye stres yapıyorsan bir kaç ayrı data center de node kiralayip hproxy ve benzeri ile yükü dağıtıp keyfine bakabilirsin.

Tabi de sizde o seviye de çalışacak kod var mı ? oda ayrı bir mevzu...

Derdiniz networkçü sistemci olmaksa okuluna kurusuna gidin, yada bu hizmetleri veren şirketlere girin veya okuyorsanız okulda ki IT kısmına çırak yazılın vs.

PC ye linux yükleyip, sunucu yapmak benim gençliğimin işleri. Sizinkiler farklı, yapsanız yapsanız anca nostalji yaparsınız.

Senin bu zamanda işin, hardware sevmek değil, donanımı configure etmek, docker öğren vargant öğren, memcached, redis öğren. Master Slave mysql kurabiliyormusun mesela ? port açacakmış.

Lakin paşa keyfiniz bilir, dandik bir modemde, web tabanlı interface ile port açıp kapatmayı marifet sayıyorsanız girmeyin bu işlere, pazarda limon satın 20 sene sonra daha faydasını görürsünüz.
mrtrclb ASametYildirim doaldigital

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 16.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 3826
  • Beğeniler 2399 / 1874
  • Ticaret 97, (%100)

SancarSaran adlı üyeden alıntı

La havle.

Evde olmaz, parana yazık.

Elektrik gider evde olmaz, harddisk gider, power supply gider, ana kart gider mi ? gittiğini görmüşlüğümüz var.

Hepsini geç. Evdeki dandik 100 mbit async fibere mi güveniyorsun ? Bu tür tüketime uygun (download) hatlarla sunucu barındırılmaz. ilk yüklenmede elinde kalıverir.

Her şekilde yanlış iş. Siz sistem yönetmeyi kucak ta sunucu sevmekle karıştırıyorsunuz.

Karıştırmayın. Datacenter işi ya hep ya hiç modelidir, hep için yeterli tecrübeniz, personeliniz, alt yapınız yanı PARANIZ YOK.

Onun yerine

Linode sunucu alırsın, her daim ayaktadır, var mı seni geren yok donanım patladı yok elektrik kesildi derdi ? yok. ayda 5 dolara ne istiyorsan yaparsın. Öğrenirsin, onda da port açıp kapatma var, iptables biliyorsan.

Ha a data centeri ddos yedi sıkıntısı olur diye stres yapıyorsan bir kaç ayrı data center de node kiralayip hproxy ve benzeri ile yükü dağıtıp keyfine bakabilirsin.

Tabi de sizde o seviye de çalışacak kod var mı ? oda ayrı bir mevzu...

Derdiniz networkçü sistemci olmaksa okuluna kurusuna gidin, yada bu hizmetleri veren şirketlere girin veya okuyorsanız okulda ki IT kısmına çırak yazılın vs.

PC ye linux yükleyip, sunucu yapmak benim gençliğimin işleri. Sizinkiler farklı, yapsanız yapsanız anca nostalji yaparsınız.

Senin bu zamanda işin, hardware sevmek değil, donanımı configure etmek, docker öğren vargant öğren, memcached, redis öğren. Master Slave mysql kurabiliyormusun mesela ? port açacakmış.

Lakin paşa keyfiniz bilir, dandik bir modemde, web tabanlı interface ile port açıp kapatmayı marifet sayıyorsanız girmeyin bu işlere, pazarda limon satın 20 sene sonra daha faydasını görürsünüz.

Hocam cok teşekkür ederim. Sunucuyu hem geliştirmek hemde sürekli host parası vermekten kurtulmak için istiyordum. Dedikleriniz aklıma yattı dikkate alacağım.

27207 27207 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1852
  • Beğeniler 346 / 707
  • Ticaret 5, (%100)
1500 TL'ye patlar. Çoğu düşük hosting firmasının kullandığı sunuculardan birini al. Sahibinden'de 1500-2000 TL arası alabilirsin.
https://www.sahibinden.com/sunucular
Xeon E5xxx serisi işlemcili G5-G6 sunucuların işini görür de artar.

0ktay 0ktay strdex Kullanıcı
  • Üyelik 01.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Yazılım öğrencisi
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad O** Ş**
  • Mesajlar 603
  • Beğeniler 25 / 155
  • Ticaret 2, (%100)
ASametYildirim dostum gereksiz iş uğraşmana bile değmez.

Türkiyede internet hatları (ana şebekeler) kurulurken jeolojik koşullara, coğrafi koşullara ve uydu frekans (hz) lere göre yerleştirilirler.
Gerek gece 00:00 sabah 09:00 arası internetin bedava olmasıyla internete yüklenen kişilerden dolayı gerçekleşen yoğunluk ve hat yavaşlaması, MSler gerekse ana şebeke ile arandaki mesafe bunların hepsi hayati derecede önemlidir veya alt yapının yeniliği gibi daha bir sürü neden. :)

Ayrıca bir host alarak yönetmen gereken tek şey CPanel olacaktır. Ancak kendi sunucunda ise 1. işletim sistemi 2. sanal istemci(vmware) 3. sanal istemcinin işletim sistemi(centos vb.) ve bir kaç istemci daha yani demek istediğim yol bayağı bir uzun :)

Elektrik konusuna gelicek olursak faturadan korkmana gerek yok bir bilgisayarda öyle 300tl gibi bir fatura almazsın merak etme. Ancak kesintilerle başa çıkmak için güçlü bir ups desteğine ihtiyacın var.

Donanımsal arızalarada değinelim, örneğin bir ram arızası gerçi ram arızası biraz zor ama :) veya harddisk arızası ve onun tespiti gibi zaman kayıpları/hatalar peşini bırakmayacaktır :)

Hala kararlıyım diyorsan sana önerilerim;
Sunucu: https://www.amazon.com/Dell-PowerEdge-R410-Server-2-4GHz/dp/B0156GT7OW bu bile fazlada neyse :)
Kabin: https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-sunucu-server-gpu-mining-rig-fanli-kasa-12-gpu-eth-zcash-dec-532592294/detay 2.el ama gördüğümde hoşuma gitmişti. :) ayrıca isteğe göre daha fazla fan ekletebilirsin :)
ASametYildirim

kişi bu mesajı beğendi.

Eğitimin pahalı olduğunu düşünüyorsanız, cehaletin bedelini hesaplayın.

• Üyelik 16.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 3826
  • Beğeniler 2399 / 1874
  • Ticaret 97, (%100)

0ktay adlı üyeden alıntı

ASametYildirim dostum gereksiz iş uğraşmana bile değmez.

Türkiyede internet hatları (ana şebekeler) kurulurken jeolojik koşullara, coğrafi koşullara ve uydu frekans (hz) lere göre yerleştirilirler.
Gerek gece 00:00 sabah 09:00 arası internetin bedava olmasıyla internete yüklenen kişilerden dolayı gerçekleşen yoğunluk ve hat yavaşlaması, MSler gerekse ana şebeke ile arandaki mesafe bunların hepsi hayati derecede önemlidir veya alt yapının yeniliği gibi daha bir sürü neden. :)

Ayrıca bir host alarak yönetmen gereken tek şey CPanel olacaktır. Ancak kendi sunucunda ise 1. işletim sistemi 2. sanal istemci(vmware) 3. sanal istemcinin işletim sistemi(centos vb.) ve bir kaç istemci daha yani demek istediğim yol bayağı bir uzun :)

Elektrik konusuna gelicek olursak faturadan korkmana gerek yok bir bilgisayarda öyle 300tl gibi bir fatura almazsın merak etme. Ancak kesintilerle başa çıkmak için güçlü bir ups desteğine ihtiyacın var.

Donanımsal arızalarada değinelim, örneğin bir ram arızası gerçi ram arızası biraz zor ama :) veya harddisk arızası ve onun tespiti gibi zaman kayıpları/hatalar peşini bırakmayacaktır :)

Hala kararlıyım diyorsan sana önerilerim;
Sunucu: https://www.amazon.com/Dell-PowerEdge-R410-Server-2-4GHz/dp/B0156GT7OW bu bile fazlada neyse :)
Kabin: https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-sunucu-server-gpu-mining-rig-fanli-kasa-12-gpu-eth-zcash-dec-532592294/detay 2.el ama gördüğümde hoşuma gitmişti. :) ayrıca isteğe göre daha fazla fan ekletebilirsin :)

Gerçekten çok teşekkür ederim hocam buraya yazdığınız her kelime benim için altın değerinde. O kadar fazla bildirim geliyor ki tevafuken konuya mesaj yazdığını görebildim tekrardan çok teşekkür ederim :)
0ktay

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al