lostyazilim
tr.link

TurkNet Vdsl Hakkında

10 Mesajlar 1.514 Okunma
lstbozum
tr.link

sospas sospas www.mustafasevinc.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 07.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Sales and Technical Manager
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 1292
  • Beğeniler 356 / 550
  • Ticaret 37, (%100)
Merhabalar,

TurkNet'den yeni bir abonelik başlattım. Yaklaşık 1 ay filan geçti. Her neyse 35 Mbps Download 3Mbps Upload alıyorum. Bir sıkıntı yok.

TurkNet 100 mbps'e kadar veriyoruz alt yapı destekliyorsa diye bangır bangır reklam yapıyor.

Ancak benim alt yapım desteklediği halde bana bu hızı tam olarak vermiyor.

Müşteri hizmetleriyle iletişime geçiyorum, alt yapınız desteklemiyor v.s v.s gibi şeyler söyleyip geçiştiriliyorum. Birde 2017 yılının son ayında başvuru yapacaktım, o zamanlar bana şimdi abone olursanız ocak ayında hızınız 100mbps'e yükseltilecek diyordu. Bende ocak 2018 ayında abone oldum. Madem o zaman 100 mbps verebilirken şimdi niye veremiyorsun ?

TurkNet konusunda herhangi bir şikayetim yok ama hızım destekliyorken beni limitlemesi iyi değil. Sonuçta Türk *******'un alt yapısını kullanıyor. Acaba Türk ******* bu konuda bir limitlendirme mi yapıyor ?

Türk *******' da çalışan birileri varsa bu konuyu bana rica etsem açıklayabilir mi ?
Ayrıca bu durumu yaşayan TurkNet abonesi var mı ?

Vdsl hat değerlerim aşağıdaki görseldeki gibidir.

wmaraci
reklam

TheSecret TheSecret WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.11.2017
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Ekonomi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** H**
  • Mesajlar 160
  • Beğeniler 44 / 48
  • Ticaret 0, (%0)
100 mbps sadece istanbul ve izmir için. O da bulunduğunuz bölgede fiber varsa. Onun dışında 78 mbps kadar hız alabiliyorsun bulunduğun bölge destekliyorsa. Ben 78 mbps hız alıyorum. Şayet eviniz yeni bir bina değilse modeminizden apartmanın telefon kutusuna kadar cat6 çekin.

sospas sospas www.mustafasevinc.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 07.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Sales and Technical Manager
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 1292
  • Beğeniler 356 / 550
  • Ticaret 37, (%100)

TheSecret adlı üyeden alıntı

100 mbps sadece istanbul ve izmir için. O da bulunduğunuz bölgede fiber varsa. Onun dışında 78 mbps kadar hız alabiliyorsun bulunduğun bölge destekliyorsa. Ben 78 mbps hız alıyorum. Şayet eviniz yeni bir bina değilse modeminizden apartmanın telefon kutusuna kadar cat6 çekin.

78 verse onada razıyım :) Ancak 35'ün üstünü vermiyor şu anda.
Telefon kutusu ile modem arasına 15 mt CAT6 kablo çektim zaten.
Size direkt 78 mi verdi ? Yeni abone oldunuz ve o hız tanımlandı doğrumudur?
Hat değerlerinizi rica etsem atar mısınız?

portal portal https://portalciyiz.com Kullanıcı
  • Üyelik 30.10.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad Y** Ö**
  • Mesajlar 689
  • Beğeniler 101 / 288
  • Ticaret 14, (%100)
Hocam merhaba benim yorumum biraz farklı olacak, Turk.Net e başvurmuş biri olarak beni çok madur ettiler 2 ay beklettiler bir interneti bağlayamadılar, kullanmadığım internetin parasını da vermeyeceklerdi fakat BTK ile uğraşarak olayı çözdüm.

Kısacası bu firmaya lanet ettim ama Allaha şükür ki NetSpeed firması ile karşılaştım bana 50 Mbit verebileceklerini söylediler, başvurudan 3 gün sonra ekip geldi tüm bağlantılarımı yaptı, önceden *****te 14 Mbit zor alabildiğim evimde şuan VDSL2 ile aşağıdaki hızı alıyorum. Turknette taahhüt de yok zaten yapabilirseniz iptal edin kurtulun siz de Şikayet Var'daki durumları ortada iyice rezil ettiler müşterilerini

wmaraci
wmaraci

ErcanDinsel ErcanDinsel E' Kullanıcı
  • Üyelik 28.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Grafiker. / ercandinsel.org
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad E** D**
  • Mesajlar 670
  • Beğeniler 54 / 241
  • Ticaret 1, (%100)
Türknet reklam yaparken bol keseden sallıyor. Sözde altyapı ölçümü yapıp veremiycekleri hızı verebilecekmiş gibi gösteriyorlar, abonelik işlemlerinden sonra ilgilenen olmuyor. Bana sözde 78mbps vereceklerdi hızım 2mbps'si hiç geçmedi. Daha sonra altyapınız buna izin veriyor dediler.

• Üyelik 04.11.2017
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Ekonomi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** H**
  • Mesajlar 160
  • Beğeniler 44 / 48
  • Ticaret 0, (%0)
Bulunduğunuz bölgede Turk******* şayet altyapınızı yenilemediyse 78 almanız zor. Bunu anlamak için apartmanınızın dışındaki *******un telefon kutusuna bakmanız yeterli. Eskilerini hepimiz biliyoruz zaten, tarihi eser. Turknet sonuçta *******un altyapısını kullanıyor...

DSL Hızı(Kb/s): 76772 - 4095 (gelen-giden)
Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 76240 - 33226 (gelen-giden)
SNR Sınırı (dB): 7.8 31.0 (gelen-giden)
Hat Zayıflaması(dB): 0.0 0.0
Güç (dB): 14.5 -9.4 (gelen-giden)

Bazen 120'bini bile görüyor hız ama 78 den fazla alınamıyor istanbul ve izmir haricinde.

• Üyelik 04.11.2017
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Ekonomi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** H**
  • Mesajlar 160
  • Beğeniler 44 / 48
  • Ticaret 0, (%0)
Bu arada sizde hat zayıflama var. Sizin sıkıntınız bu. % 90 *******un altyapısı eski bulunduğunuz bölgede. Yenileme çalışmaları ne zaman olacak diğe *******a telefon açıp bilgi alın. Şayet alyapınız yenilendiyse. apartmanın telefon kutusundan *******un ana kutusuna giden hattın yenilenmesi lazım. Yada apartmanınızın telefon kutusundaki giriş ve çıkışlarda oksitlenme vardır.

Herşey yeniyse sorun apartmanın telefon kutusundaki oksitlenmeden kaynaklanıyordur. Bunları temizleyince sorun çözülür. Bende aynı sıkıntıları yaşadım çünkü.

bluecity bluecity WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Web kazanç
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** B**
  • Mesajlar 965
  • Beğeniler 242 / 241
  • Ticaret 1, (%100)
Vdsl de 100 mbps oluyor mu?En fazla 32 mbps diye biliyorum.100 mbps fiberde oluyor diye biliyorum.

Ctrl+C

• Üyelik 04.11.2017
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Ekonomi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** H**
  • Mesajlar 160
  • Beğeniler 44 / 48
  • Ticaret 0, (%0)
Vdsl'in teknolojisi 300 mbps kadar destekliyor, ama ülkemizde isimler ve adlandırmalar farklı. Yani kullanıcıyı kazıklamak için değişik adlandırmalar yapıyorlar.

• Üyelik 04.11.2017
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Ekonomi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** H**
  • Mesajlar 160
  • Beğeniler 44 / 48
  • Ticaret 0, (%0)
Bu arada sıkıntınız modem kaynaklı olabilir. airties kullanıyorsanız, bu modemler kendini güncellemiyor. Direk airties sitesine gidip modeminizin son sürümünü indirdikten sonra manuel olrak güncelleme yapın.

Şayet internetinizde sıkıntı varsa izlemeniz gereken yollar şunlar. ( ben bunlaru yaptım).

1 - Yeni sağlam bir modem aldım. (sorun çözülmedi)
2- evden telefon kutusuna cat6 çektim. (sorun kısmen çözüldü)
3- telefon kutusundaki oksitlenme olmuştu, bunları temizlettim. (sorun devam ediyor hız sorunu)
4- airties sitesine gidip modemimin son versiyonunu indirdim ve güncelledim.

SONUÇ: TÜM SORUN çözüldü. Hızlı ve hiç kopmayan bir internet.

wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al