Aslında size cevap veren birisi varsa genel bilgi edinmek için konuya girdim ancak çoğu kişinin görüşü GoDaddy'nin pişmanlık olduğu yönünde olduğunu gördüm ve bu konuda birşeyler yazmak istedim.

Halihazırda almış olduğunuzu belirttiniz bu saatten sonra yorum yapmak doğru olmayacaktır ancak bir an için moralinizi bozup verdiğiniz parayı yakmamanız için GoDaddy'de kalmanızı tavsiye ederim.

Hemen her ürün ve hizmet sektöründe yerli markaların kullanılması yönünde kesin bir görüşe sahibim ancak hosting ve sunucu konusunda yurtdışı menşeili bir firma kullanmanızı tavsiye ederim. Bunun en büyük nedeni Türkiye'de takip ettiğim hosting firmaları en fazla 5-7 yıl güzel yorum alıyor sonrasında ise bir şekilde kapıyı kapatıp gidiyorlar yada devren satılık ilanı çıkıyorlar.

Yaptığımız zaman en güzel hizmeti ülkemizde yapıyoruz ancak bazen işletme daha fazla para kazanma çabasına kaliteyi düşürüyor yada müşteriler iyi hizmet veren şirketi deli edip kalitenin bozulmasına neden oluyorlar.

GoDaddy hostinglerini kullanıp sorun yaşayan kişilerin pek çoğu ayrıntılı bilgi sahibi ve düzenli olarak sitelerine ile teknik işlem uygulayan kişiler oluyor. Bu noktada manuel yapmak yerine firmadan yardım bekliyor yada hosting panelinin yeterli yönlendirmeyi yapmadığından şikayetçi oluyor. Hosting ve sunucu kullanımında asıl amacımız olan siteleri barındırmak ve kesintisiz+hızlı bir bağlantı kullanmak gözümüzden kaçıyor.

Yerli firmalar iyi hizmet veriyor fakat bazen kesintiler yada yavaşlamalar yaşanıyor yani kafanız rahat bir şekilde sitenizi emanet edemiyorsunuz. GoDaddy dolar bazlı çalıştığı için yerli firmalardan çok daha fazla para talep ediyor ve yenilemelerde çok yüksek fiyatlar istiyor olabilir ancak verdiği kesintisiz hizmet için ben bu firmayı tercih ediyorum.

Sadece konu sahibine değil konuyu gören ve hosting firması tercihi yapacaklar için de bu mesajı yazmak istedim.