Siz yine iyisiniz, arkadaşlar anlatıyorum toplanın :D

Şubat ayında bol bol reklam girişi yaptıktan sonra mart ayındada reklamlı bir çalışma yapmayı düşündük. Şubat ayında kullandığımız sanal kart süreli olduğu için Facebook bizden son 5 günün ödemesini alamamış. Olur dedik reklam hesabına girip ödeme yapmak istedim süreli sanal karttan sürekli ödeme almaya çalıştı, kartı kaldırdım şahsi kartımı ekledim yeter ki ödemeyi yapsın diye bana çıkan uyarı " Bu işlemi yapmaya yetkiniz bulunmamaktadır " oldu. Hadi hata vardır bir saat sonra denerim dedim çıktım. Bir saat sonra kadar hesaba giriş yapmak istedim hesap güvenlik sebebi ile askıya alınmış benden " karşıdan çekilmiş bir fotoğraf istedi " tabi bunu yerine getirdim. Sizinle iletişime geçilecek dedi hesap kapalı kaldı. Dedim email hesabına gireyim açık kalsın olurda dönüş yaparlar açılır hesap falan diye düşündüm. Yandex mail hesabımı açtım oda ne " Hesabınız geçici olarak engellendi. Hesabın biri tarafından ele geçirildiğini düşünüyoruz. Bu durum şifrenizi sahte bir sitede girdiğiniz veya bilgisayarınıza virüs bulaştığı için meydana gelmiş olabilir.

Öncelikle bilgisayarınızda virüsün olup olmadığını kontrol edin (nasıl yapılır). Daha sonra güvenlik sorunuzun yanıtını girin, ücretsiz SMS ile onay kodu alın ve yeni bir şifre oluşturun. Şifrenizi değiştirdikten sonra hesabınızdaki engelleme kaldırılacaktır.

Bunun yanı sıra kişisel bilgilerinizin değişip değişmediğini ve e-posta adreslerinde tanımadığınız bir adres olup olmadığını kontrol etmenizi öneririz.
" yazdı. Dedim yok artık ben bu sitelerin yöneticilerini aynı gruba aldım da küfür falan mı ettim falan diye düşündüm. Daha sonra efendim Yandex'in anketini doldurdum bilgileri eksiksiz bir şekilde girdim, benim verdiğim kendi bilgilerimle beni, ben olduğum olarak kabul etmedi. Dedim ki acaba farklı bir bilgi falan mı girdim o yüzden mi naz yapıyorlar falan diye düşünmeye başladım yedek dosyalarımın içinde hesap açarken kullandığım bilgilerimi buldum ( normalde de saklarım lazım oluyor diye ) bilgiler aynıydı. Anlayacağınız şuan varsa bir problem bunun çözülmesini karamsar bir şekilde bekliyorum. Facebook belki kredi kartı için önlem almış olabilir eyvAllah'da, yandex mail çok ayıp etti. Hepsini Kınıyorum :D

Not:

Oturum açtığım bilgisayar, her zaman kullandığım bilgisayar.
İp adresim bile sabit, bilgisayarım her zaman ki gibi normal.
Kullandığım internet Türk *******, Vpn gibi v.b bir protokol kullanmıyordum.
Her zaman ki gibi normal bir şekilde oturumlarımı açıyorum. Ayrıca diğer müşterilerimin hesaplarına rahat bir şekilde girebiliyorum.