Tanıtım Yazıları bir dijital pazarlama biçimi olarak çoğu webmaster’ın zaman zaman kullandığı, hatta şirketler, kişiler makalelerini veya blog yazılarını kendilerinden bahsedilmesi karşılığında para ödeyerek yada bedel sunmadan rakip sitelerde yayınlatıyorlar. Bunlara sektör olarak, tanıtım yazısı, sponsorlu yayınlar, misafir yayınları, iş ortağı yayınları gibi envai çeşit advertorial isimler takabiliriz. Anafikir şu, bir makalenin bir siteyi anlatması için farklı bir sitede bu makalenin yayınlanması.

Google, daha önce bu konu ile alakalı yüzlerce kez bilgilendirme yapmasına rağmen, site sahipleri ve blog yazarları bu konu ile alakalı hiçbir düzenlemeye gitmeyerek hatta hatayı yüzlerce kez tekrarlayarak bu işlemi devam ettiler. Yaşadıkları sonuç ise sıralamada gerileme, bazı dönemlerde aramalarda sıfırlama gibi sonuçlar gördüler.

Kullanıcılarınıza Bilgi Vermeyi Hedef Edinin
Arkadaşlar bilmemiz gereken nokta şu; Google hiçbir şekilde fayda sağlamış kullanıcıya, fayda sağlamış siteye, fayda sağlamış içeriğe olumsuz bakmamıştır. Eğer amacınız eğitmek, farkındalık sağlamak, farklı bir kitleye bakış açısı katmak ise Google sizin dostunuz olacaktır. Ancak tanıtım yazılarını (Backlink) alayım diye link çöplüğüne çevirmek tamamen hata olacaktır. Google bağlantı düzenleriyle ilgili yaptığı açıklamaları okumanız gerekiyor. Google zaten bize herşeyi açıklıyor, sadece okumamız gerekmekte.

https://goo.gl/YRhThu