Hocam yıllar önce yıllarca Metin2 ve Knight pvp serverleri kurdum bir çok oyuncuya hizmet sağladım öğrendiğim tek şey, ekip değil sağlam bir ekip gerekli. bazen tek başıma açtım bazen 5 kişi ile birlikte açtım serveri fakat hep yarı yolda bırakıldığım için serverin ömrü max 5-6 ay oldu çünkü bir yerden sonra tek başınıza idare edemiyorsunuz. bunların hepsini geçtik diyelim sağlam bir ekibiniz var diyelim sorun böylede bitmiyor güzel bir bütçeniz olması gerekiyor. Benim kurduğum zamanlarda hamaci ile bile pvp kuran vardı , no-ip diye bir site vardı oradan ip adresi alabilen tak kuruyordu serveri kendi bilgisayarına 1hafta sonrada kapatıyordu. Sunucu kiraliyan ise uzun ömürlü olduğu için userleri alıp götürüyordu. Şimdi herkes sunucu aldığı için tek önemli unsur REKLAM. reklam için en az +500 TL 'yi gözden çıkarmalısınız çünkü bakın Turkmmo veya metin2 pvp tanıtımı yapan popüler sitelere hepsi reklam dolu bu kadar reklamın içinde siz klasik bir sabit konu reklamı verseniz kim görecek ? zaten 30 dan fazla sabit konu reklamı var o yüzden tam boy veya banner şeklinde reklam vermelisiniz ki farkınız olsun ve görünün. Sağlam bir server files, sağlam bir reklam ve sağlam bir panel ile işi götürebilirsiniz. Mutlaka facebook sayfası açın ve facebooktanda reklam verin çok etkisi oluyor.
Yazı biraz karışık oldu ama umarım derdimi anlatabilmişimdir :)
Ek olarak, Server files düzenlemek için kod bilgisine gerek var ama çokta gerek yok. Benim kurduğum zamanlarda bile imkanlar kısıtlıyken bir sürü program vardı program sayesinde drop oranlarından + basma oranlarına kadar hepsini kodsuz şekilde ayarlayabiliyorduk şimdi daha gelişmişleri çıkmıştır diye düşünüyorum.
pvp server kurmayı düşünüyorsanız simyayı kesinlikle işin içine katmayın. oyuncuların %90'ı sevmiyor.
Son Önemli Ek: Reklam için sağlam bir bütçeniz yoksa hiç bulaşmayın emek ve zaman kaybı.