Hocam emek verip cevap verdiğiniz için öncelikle teşekkür ederiz. Ekibim ile bu işin üstesinden gelebileceğimize inanıyoruz. Bütçeyi de göze aldık ancak teknik açıdan nasıl bir VDS paketi ile giriş yapmalıyız bilmiyoruz. Üstelik daha önce hosting kullandığımız ve bu iş için VDS kiralayacağımızı göz önünde bulundurduğumuzda sıkıntı oluyor. O sıkıntı da VDS yönetimi ve işletim sistemi tercihi. VDS yönetimi konusunda şuan pek bilgimiz yok. Aynı zamanda hem site hem server aynı VDS'de barınacağından hangi işletim sistemini seçmeliyiz bilmiyoruz. MuratKa
hocam ben bu işi yaptığımda kod bilgim yoktu sadece kodları düzenleyebiliyordum sıfırdan yazamıyordum sınırlı kaynak,bilgi vardı ve üstelik 13-14-15 yaşlarındaydım, yani sizde çok rahatlıkla yapabilirsiniz .. Şuanda nasıl bilmiyorum ama size o zaman yaptığım işlemi anlatayım.
VDS paketini alıyorsunuz, Uzaktan bağlantı yaparak bağlanıyorsunuz karşınıza Windowslu bir bilgisayar ekranı çıkıyor, Zaten metin2 vds paketi aldığınızda içerisinde her türlü metin2 için gerekli programlar kurulu geliyor. ( düz vds paketi alırsanız gelmez sizin kurmanız gerekir ama metin2 için özel olarak vds paketi satan yerlere sorarak alırsanız çoğu gerekli programları kurup veriyor hatta bazı şirketler metin2 pvp serverini sizin için kuruyor oyun online oluyor o şekilde veriyor siz üzerinde düzenleme yapıyorsunuz.) Neyse buraya kadar her şey tamamsa, panel için kuracağınız siteyide aynı vds üzerinden kuruyorsunuz. Kurduktan sonra panel url si sizin ip adresiniz oluyor. bir tane COM uzantılı alan adı olarak bu ip adresine yönlendirme yapıyorsunuz ve artık siteadı.com şeklinde girince sizin paneliniz açılıyor. Yanlış hatırlamıyorsam paneli localhost olarak kuruyorsunuz. zaten onuda aldığınız şirkete sorarsanız yardımcı olurlar. O yüzden VDS alırken özellikle Metin2 VDS paketi şeklinde satan yerlerden alırsanız başlangıç olarak size büyük yardımı dokunur. Ayrıca Eğer reklam bütçesi sağlam ise yani iyi bir reklam yapacağız diyorsanız Direk olarak büyük paketlerden başlayın online sayısı yüksek taşıyabilecek paketlerden, düşük paketlerden başlarsanız sağlam reklam yaparsanız server kaldırmaz adınız kirlenir. Server isminin kirlenmesi çok kolay temizlemesi çok zor oluyor.