oyunparkur adlı üyeden alıntı

Toplama PC alırsanız ve ileride arıza yaparsa garanti dahilinde tamir ettirmek isteseniz her parça için ayrı ayrı üretici firmalarla muhatap olmak zorunda kalırsınız. HP gibi bir marka tercih ederseniz tek muhatabınız o firma olur. Yazdığınız her 2 modelde gayet kaliteli. Hesaplı olan model işinizi görecektir diye düşünüyorum. Tabii ne amaçla kullanacağınız da önemli.


Berk adlı üyeden alıntı

Toplama bilgisayar, toplama bilgisayar, toplama bilgisayar... Hazır bilgisayarları araştırın, diğer forumlarda da sorun çoğu kişi toplama bilgisayar diyecektir. Hele ki şuan parçaların en iyi olduğu zamanda toplama bilgisayar almak en mantıklısı olacaktır.



Üstteki arkadaşın yorumuna ne diyeceksiniz? Bende bunu anlatmaya çalışıyorum. Toplama pc de tek tek her parça için ayrı ayrı firmalarla muhattab oluyorsun, parça ayrı ayrı firmalara/şehirlere gidiyor değişim için. Ama 300-400 TL fark ödeyip HP'den alsam daha sağlıklı olmazmı?

PC'yi bildiğimiz web işlerinde kullanacam. Photoshop v.b ağır proğramlar kullanacam. Birde 720p ve 1080p video/film izliyorum.

Bu arada benim kafam şu oranlarda:

%60 Toplama
%40 Marka PC

Bakalım bu konuya yorum geldikçe değişecekmi bu rakamlar.