Yeni yıla girdiğimizden beri sitemde farklı şiddetlerde olsada bende de aynı sorun var. Yani yaklaşık 3 aydır belli aralıklarla yaşıyorum bu sıkıntıyı. Sektör itibari ile yeni sitelerde girdi. Onlarda şuan için indeks sorunu ve google sıralama sorunu yok gibi. Bazı anahtar kelimelerde düştüm, bazılarında orta seviye. Bazen indeks almıyorum bazen saniyelik indeks alıyorum bazen saatler sürüyor. Malum bir arkadaşın dediği gibi hit kaybediyoruz artı para kaybediyoruz. Çözümü kolaysa hemen uygulayıp bu sıkıntıdan kurtulmak istiyoruz. Ama dediğim gibi 3 aydır araştırıyorum ama net bir çözüm yok. Öğrendiklerimi şöyle paylaşayım sizlerle....

1-İçeriklerin Etiketlerini güncelleyin (Ben özellikle kaybettiğim anahtar kelimelerin olduğu konuları en baştan güncellemeye başladım. henüz bitmedi ama devam ediyorum. Site geneli 4000 konu var. bakalım sabırla güncellemeye devam ediyorum)

2- Zengin içerik girmeye çalışın. Minumum 300 kelime. H taglarınızı içerik içerisinde de mantıklı bir çerçevede kullanmaya çalışın.

3-Site içi ve içerik SEO çalışmalarınızı aşırıya kaçmadan dozunda yapın. Anahtar kelimeleri sıklıkla kullanmak, kalın, italik yazılar, site içi linklemede aşırı kullanım vs kötü sonuçlar doğuracaktır. Hepsi olmalı ama herşey dozunda.

4- Geriye dönük çöp konularınız varsa onları hemen hızlı bir şekilde güncelleyin. Silmeyin veya yönlendirme yapmayın. Bence yazı eskide olsa yaklaşık 200 kelimelik bir güncelleme içeriği ekleyin. Siteye artısı olur. Botlar sitenin güncellendiğini algılar.

Benim tespitlerim bukadar arkadaşlar. Yine aklıma gelirse eklemeye çalışırım. Bendeki sorun düşük düzeyde de olsa hala devam ediyor. Bakalım uğraşıyorum inş çözeriz.