brkakts adlı üyeden alıntı

ermaneray daha ortada teknik çalışma yapılmaktadır. Stajdayim.net'in web sayfasını incelediğinizi umuyorum ve sayfada da şuan yapım aşaması eklentisi görülmektedir. Henüz aktifleştirmedik. Yani herşey tamamlandığında gerekli kanuni işlemler için başvurulması gereken kurumlara başvurumuz zaten yapılacaktır. Yoğun şekilde çaba gösterdiğimiz stajdayim.net'in beta testi başarılı şekilde gerçekleştiğinde emin olunuz ki ülkemizin kanunlarına uygun şekilde uyumlu olarak ve izinler alınarak ilk başlangıcımızı yapacağız. Vermiş olduğunuz sağduyulu bilgileriniz için ayrıca teşekkür ederiz.

yoğun şekilde canın yanacak diyorum bende niye anlamıyorsun kardeşim illegal bir oluşum yaptığın bariz belli. kandırmayalım insanları.

ofisin var mı ? ofis derken eğitim odalarından tut görüşme odalarına bekleme salonundan wc sine kadar mevzuat yazıyor ve istiyor nitelikli eğitimli belgeli personellerin var mı ?

sadece lisansı almak için ödeyeceğin teminat asgari ücretin 200 katı 400.000 tl ilk başvuru için 40.000 teminat yatırıyorsun.
en kötü 700.000 bin tl paran olması gerekiyor ki ofisinden personeline teminattan alt yapıya ki legal bir şirket olabilesin ki 700.000 tl ile iş bitmiyor.

tabiki bu parayı verdin işletmeyi açtın nasıl kazanacaksın ? pazarlama içinde bir o kadar para ve zaman gerekiyor.yani milyon tl lerden bahsediyoruz umarım anlamışsındır

zaten okullar stajyerleri işyerlerine tavsiye usülü yolluyor ben her sene 3 stajyer alıyorum hocaya aman hocam aklı başında öğrenci yolla diyorum veya mevcut stajyerlere diyorum bana adam akıllı öğrenci bulun geliyorlar görüşüyorum beğendiğimi alıyorum.

kaldı ki kariyer net üzerinden kurumsal üyeyim oradan da açabiliyorum stajyer ilanımı.

ama şu var tüm izinlere sahip istihdam bürosundan şubelik alabilirsin ama tam donanımlı ofisin ve elemanların olmalı birde şube parası isterler araştırabilirsin.

mevzuattan sadece bir bölümü alıntıladım incelemeni tavsiye ederim.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Özel İstihdam Bürosu Faaliyet İzni ile Geçici İş İlişkisi Yetkisi
İçin Gerekli Belge ve Koşullar
Özel istihdam bürosu faaliyet izni için gerekli belgeler
MADDE 12 – (1) Özel istihdam bürosu açmak için başvuru formu ile birlikte;
a) Yetkili kişilere ait T.C. kimlik numarası beyanı ve yabancı uyruklu kişiler için
Bakanlıktan alınan çalışma izin belgesinin örneği,
b) Yetkili kişilere ait en az lisans düzeyinde öğrenim belgesinin onaylı örneği, yurtdışı
okullardan mezun olanlar için yeminli mütercimlerce Türkçeye tercüme edilmiş diploma
örneği,
c) Yetkili kişilerin müflis olmadığına veya konkordato ilan etmemiş olduğuna ilişkin
ticaret mahkemeleri ile icra, iflas dairesinden/müdürlüğünden alınmış belge,
ç) Yetkili kişilerin; 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü
maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal
düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, **************lık,
sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat
karıştırma, göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini
aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamaları ve buna dair yazılı adli sicil beyanı,
d) Çalıştırılacak nitelikli personelin bu Yönetmelikte belirtilen koşulları taşıdığını
gösterir belge veya onaylı örneği,
e) Özel istihdam bürolarının, münhasıran iş ve işçi bulmaya aracılık faaliyetinin
yapılması için tahsis edilmiş, iş arayanla görüşme yapılabilecek şartlara uygun fiziki bir
mekâna ve/veya internet sayfasına sahip olunduğuna ilişkin beyanı,
f) İş arayanlara, işe yerleştirmelere ve açık işlere ilişkin kayıtların ve istatistikî
bilgilerin elektronik ortamda derlenmesine, kayıt ve muhafazasına ve elektronik iletişime
uygun teknik donanıma sahip olunduğuna dair beyan,
g) Tacir sıfatı kazanmış olanlar için kuruluş ve değişikliklere ilişkin ticaret sicili
gazeteleri ile kayıtlı oldukları ticaret veya sanayi odalarından alınmış faaliyet belgesi, tacir
sıfatı taşımayan diğer tüzel kişiler için ise kurmuş oldukları iktisadi işletmenin iş ve işçi
bulmaya aracılık yapacağını içerir hükmün yer aldığı ticaret sicil, esnaf sicil kaydı, tüzük
veya bunlara ilişkin internet çıktısı,
ğ) Yetkili kişilere ait imza sirküleri,
h) Vergi numarası,
il müdürlüğü veya hizmet merkezine ibraz edilir.
(2) Kurum tarafından ayrıca gerek görülmesi halinde, bu maddede sayılan koşulları
ispatlayıcı belgeler de istenebilir.
(3) Bu madde kapsamındaki belgeler aslı ibraz edilmek şartıyla Kurumca onaylanır

Özel istihdam bürosu faaliyet izni için gerekli koşullar

MADDE 13 – (1) Özel istihdam bürosu faaliyet izni verilebilmesi için;
a) Kurum alacağının bulunmaması,
b) Kurumca belirlenen masraf karşılığının ödenmiş olması,
c) Başvuru tarihinde brüt asgari ücret tutarının yirmi katına denk gelen miktarda
teminat verilmesi,
gerekmektedir.
(2) Kurumca yapılan değerlendirme sonucunda belgelerinde eksiklik
bulunmayanlardan; kat’i ve süresiz banka teminat mektubu ya da nakit teminat ile masraf
karşılığı alındıktan sonra izin verme işlemi tamamlanır.
(3) Yetkili kişiler, nitelikli personelde aranan şartları taşımaları halinde aynı zamanda
nitelikli personel de olabilir.
(4) Özel istihdam bürosu, izin başvurusunda bulunacak gerçek veya tüzel kişilerin
ticaret unvanlarının, ana faaliyetlerine uygun ibareleri taşıması gerekir.
Özel istihdam bürosu faaliyet izni için gerekli koşullar
MADDE 13 – (1) Özel istihdam bürosu faaliyet izni verilebilmesi için;
a) Kurum alacağının bulunmaması,
b) Kurumca belirlenen masraf karşılığının ödenmiş olması,
c) Başvuru tarihinde brüt asgari ücret tutarının yirmi katına denk gelen miktarda
teminat verilmesi,
gerekmektedir.
(2) Kurumca yapılan değerlendirme sonucunda belgelerinde eksiklik
bulunmayanlardan; kat’i ve süresiz banka teminat mektubu ya da nakit teminat ile masraf
karşılığı alındıktan sonra izin verme işlemi tamamlanır.
(3) Yetkili kişiler, nitelikli personelde aranan şartları taşımaları halinde aynı zamanda
nitelikli personel de olabilir.
(4) Özel istihdam bürosu, izin başvurusunda bulunacak gerçek veya tüzel kişilerin
ticaret unvanlarının, ana faaliyetlerine uygun ibareleri taşıması gerekir.
Geçici iş ilişkisi yetkisi için gerekli koşullar

MADDE 14 – (1) Başvuru tarihinden önceki iki yıl süresince kesintisiz faaliyet
gösteren Kuruma kayıtlı özel istihdam bürolarına;
a) Kurumca yapılacak inceleme sonucunda olumlu rapor düzenlenmiş olması,
b) Geçici iş ilişkisi kurma yetkisi almak üzere başvurulan tarihte brüt asgari ücret
tutarının iki yüz katına denk gelen miktarda teminat verilmiş olması,
c) Kurum alacağının bulunmaması,
ç) Vadesi geçmiş vergi borcunun bulunmaması, Sosyal Güvenlik Kurumuna prim, idari
para cezası ve bunlara ilişkin gecikme cezası ve gecikme zammı borcunun bulunmaması
veya vergi dairesine ve Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borcunun 21/7/1953 tarihli ve 6183
sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 48 inci maddesine göre tecil
edilmiş, taksitlendirilmiş veya ilgili diğer kanunlar uyarınca yeniden yapılandırılmış olması
ve bu tecil, taksitlendirme ve yapılandırmaların devam etmesi,
d) Uygun bir işyerine sahip olması,
hâlinde Kurum tarafından geçici iş ilişkisi kurma yetkisi verilebilir.
(2) Bakanlıkça uygun görülmesi hâlinde, başvuru tarihinden önceki altı ay süresince
kesintisiz faaliyet gösteren Kuruma kayıtlı özel istihdam bürolarına, birinci fıkranın (b)
bendinde öngörülen teminat miktarının iki katı tutarında teminat verilmesi ve aynı fıkrada
sayılan diğer koşulları taşıması şartıyla, Kurum tarafından geçici iş ilişkisi kurma yetkisi
verilebilir.