Merhaba,


Bir arkadaşın çalıştığı işyerine web sitesi yapma sözü verdim ve bazı konularda takıldım kaldım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

1-2 aydır wordpress kaynaklarını izliyor ve okuyorum. Daha önce wordpress deneyimim hiç olmadı. Ondan öncesinde de 1-2 ay css ve html kaynaklarında edindiğim bilgilerle bir site yaptım. Fakat iş login kullanıcı girişli ve yönetim panelli site yapmaya geldiğinde işin rengi değişti :)

Bu yüzden web sitesini wordpress ile baştan yapmaya karar verdim. Hem yönetim paneli olmuş olacak ve hemde eklentilerle kolaylıkla login giriş yetkilendirmesi yapabileceğim. Tabi umarım :) Bu düşünceyle çıktım yola ve takıldığım bir kaç noktada yardımınızı istiyorum. Yarcımcı olursanız çok sevinirim.

ilk cvabını almak istediğim soru şu;
shortcodes eklentisini yükledim ve kodları home.php sayfasına eklediğim hata veriyor aktif olmuyor nedendir? Yani shortcodes eklentisinin hazır kodlarını ana sayfaya ekleyemiyormuyuz. Yeni bir sayfa açarsam etkin oluyor çünkü.


ikinci sorum:
site üzerinde kullanıcı girişini herkes oluşturamıcak. sadece site yöneticisi oluşturucak ve firmanın bayisine kullanıcı adı ve şifresini vericek. Böylelikle verilen hesapla girdiğinde ürün sayfasına gelicek ve sadece bayilerin görebileceği pdf dökümanlarını indirebilecek. Bu mümkünmüdür ve bu işlem için hangi eklentiyi önerirsiniz

üçüncü sorum:
wordpress te ücretsiz temalardan birini etkinleştirdim ve eklentilerle üzerinde değişiklik yaparak ilerlemek istiyorum. Mesela "smart slider" ile ana sayfaya slider eklemek istiyorum (bunu yaptım). sonrasında "shortcodes" eklentisi ilede ana sayfayı zenginleştirmek istiyorum pratik bir şekilde (bu nedense hata verdi). Yarın öbürgün bu ücretsiz temaya güncelleme gelirse güncellemeyi yapsak sıkıntı olur mu? yoksa ücretsiz tema üzerinden degilde, kendim sıfırdan oluşturacağım bir tema üzerinden mi gitmemi önerirsiniz. Sıfırdan temadan kastım, ana klasörleri oluşturup, wordpress 'e uyarlı bir şekilde, sonrasında da menü eklentisi ilede menü eklemek, sonra slider eklemek gibi devam etsem.

dördüncüsü:
çok sıkıntılı bir işe kalkışmışsam lütfen söyleyin biliyim :)