Merhaba arkadaşlar. Bir sorum var. Yeni bi proje üzerinde çalışıyoruz, hepsiburada, n11 gibi bir marketplace. İlk aşamada test olarak wordpress üzerinde belirli temalar ve eklentiler kullanarak bu marketplace'i kurmak istiyoruz. Mağazalar, mağaza profilleri (sayfaları), ürünler. Mağazalar kendi hesaplarından ürünlerini ekleyebilecekler ve s. (bildiğiniz gibi dokan, wc marketplace gibi eklentiler sayesinde tabi). İlk aşamada ortalama 50-60 mağaza ve 5-10 bin ürün olur. Wordpress bunu kaldıracaktır ama site tutarsa ve biraz kazandırırsa sonuna kadar wordpressle gitmek mümkün olmayacaktır tabi. Daha gelişmiş bir site yaptıracağız.
Şimdi soru şu, eski ürünleri, mağaza profillerini, linkleri, kullanıcı bilgilerini ve s. kaybetmeden, yeni siteye aktarılması mümkün mü? Mümkünse çok mu uğraştırır, çok mu pahalıya mal olur? Yoksa aynı database table'ları, aynı link yapılarını kullanarak eski wordpressi aktarmak basitce yapılabilir mi?
Dipnot: Azerbaycanda kurulacaktır, pazar yeni yeni gelişiyor, öyle sıfırdan kodlanmış site yaptıracak bütce yoksa girmeyin falan demeyin. Kısmi olarak bi bütce var ama onu reklama ayırmak istiyoruz zaten hedef kitle küçük, Türkiye pazarıyla kıyaslanamaz. Test amaçlı olduğundan, yavaş yavaş ilerlemek istiyoruz, o yüzden wordpressle başlayacağız