Merhaba arkadaşlar. Öncelikle gececilere selam olsun.
Şu 8 senedir MUHTEŞEM WİNDOWS işletim sistemini kullanıyordum. 2-3 ay önce Hackintosh vs. denedim ama çok hata ile karşılaştım. 2 gün öncede Linux'a adım atayım dedim. Sonuçta kodçu adamız :p Bizim neyimiz eksik..
Tabi Ubuntu 16.04 kurdum. İlk başta aşık oldum. Çok mutluydum, tüm programları kuruyorum, çalıştırıyorum. Miss.. (tabi arada bazı hatalar çıktı ama o da olsun)
Her şey ücretsiz, bas, çalışsın. Özgürlüğü gerçekten hissettim. Yazı tipleri Mac kadar olmasada ona yakın bir güzelliği var. (hiç görmemişin bir ubuntusu olmuş gibi yazmışım sadece daha önce kullanmayanları özendirmeye çalışıyorum :D hey sen kullanmayan yazıya devam et)
Ubuntu 16.04 ü HDD ye kurmuştum. Daha sonra Ubuntu 17.10 neden kurmadım diyip SSD yarıya bölüp birine Windows birine Ubuntu 17.10 kurdum.
Ubuntu 17.10, 16.04 den çok farklı geldi gözüme. Sonuçta masaüstü ile alakalı genel sistemin değiştiğini okudum ve gerçekten başarılı olmuş. Dİğer linux sistemlerine baktım fakat istediğim görsel zevki alamadım.
En azından Ubuntu 16.04 kurarken vs. yaptığım hataları Ubuntu 17.10 da yapmadım. Temiz kurulum. Temiz işletim sistemi. Çok iyi bakıyorum. (2 ay sonra çöplük olur ama)
Windows'u da genellikle oyun oynamak için tutuyorum. Acil durum olursa da işime yarayacaktır.
Ubuntu'ya geçmemin diğer bir sebebi VPS ile hep uzaktan kontrol ediyorduk birde evine ziyaret edeyim dedim.
Tüm bunları anlatmakta ki amacım bir kişiyi daha bu geçip geçmeme ikileminden kurtarıp UBUNTU'yu tatmalarına yardımcı olmaktı.
Ek olarak UBUNTU kullanan arkadaşlar var ise ekstra tavsiyeleri/tecrübelerini paylaşmalarını isterim. Zaten bunun için Ubuntu Türkiye forumu vs. var ama yine de üstünden geçebiliriz. WMAracı farkı olsun..
MASAÜSTÜ: (sizinkileri de bekliyorum)
EKSTRA BİR FOTOĞRAF DAHA