lostyazilim
tr.link

Ubuntu 17.10 Geçtim, Çok Mutluyum!

11 Mesajlar 1.798 Okunma
acebozum
tr.link

MOmerAlpi MOmerAlpi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Arayüz Geliştirici
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 306
  • Beğeniler 76 / 67
  • Ticaret 26, (%100)
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle gececilere selam olsun.

Şu 8 senedir MUHTEŞEM WİNDOWS işletim sistemini kullanıyordum. 2-3 ay önce Hackintosh vs. denedim ama çok hata ile karşılaştım. 2 gün öncede Linux'a adım atayım dedim. Sonuçta kodçu adamız :p Bizim neyimiz eksik..

Tabi Ubuntu 16.04 kurdum. İlk başta aşık oldum. Çok mutluydum, tüm programları kuruyorum, çalıştırıyorum. Miss.. (tabi arada bazı hatalar çıktı ama o da olsun)

Her şey ücretsiz, bas, çalışsın. Özgürlüğü gerçekten hissettim. Yazı tipleri Mac kadar olmasada ona yakın bir güzelliği var. (hiç görmemişin bir ubuntusu olmuş gibi yazmışım sadece daha önce kullanmayanları özendirmeye çalışıyorum :D hey sen kullanmayan yazıya devam et)

Ubuntu 16.04 ü HDD ye kurmuştum. Daha sonra Ubuntu 17.10 neden kurmadım diyip SSD yarıya bölüp birine Windows birine Ubuntu 17.10 kurdum.

Ubuntu 17.10, 16.04 den çok farklı geldi gözüme. Sonuçta masaüstü ile alakalı genel sistemin değiştiğini okudum ve gerçekten başarılı olmuş. Dİğer linux sistemlerine baktım fakat istediğim görsel zevki alamadım.

En azından Ubuntu 16.04 kurarken vs. yaptığım hataları Ubuntu 17.10 da yapmadım. Temiz kurulum. Temiz işletim sistemi. Çok iyi bakıyorum. (2 ay sonra çöplük olur ama)

Windows'u da genellikle oyun oynamak için tutuyorum. Acil durum olursa da işime yarayacaktır.
Ubuntu'ya geçmemin diğer bir sebebi VPS ile hep uzaktan kontrol ediyorduk birde evine ziyaret edeyim dedim.

Tüm bunları anlatmakta ki amacım bir kişiyi daha bu geçip geçmeme ikileminden kurtarıp UBUNTU'yu tatmalarına yardımcı olmaktı.

Ek olarak UBUNTU kullanan arkadaşlar var ise ekstra tavsiyeleri/tecrübelerini paylaşmalarını isterim. Zaten bunun için Ubuntu Türkiye forumu vs. var ama yine de üstünden geçebiliriz. WMAracı farkı olsun..

MASAÜSTÜ: (sizinkileri de bekliyorum)

EKSTRA BİR FOTOĞRAF DAHA

wmaraci
reklam

sorueki sorueki WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Mardin
  • Ad Soyad S** i**
  • Mesajlar 1977
  • Beğeniler 639 / 720
  • Ticaret 3, (%100)
Ubuntu gibi Debian tabanlı Kali'yi de denemenizi öneririm. Kali için ana amacı hack filan denilir fakat hem root olarak linux kullanmak çok daha zevkli hem de dahili araçları bir Webmaster için muhteşem. Başarılar.
MOmerAlpi Disco

kişi bu mesajı beğendi.

Durgun sular derin akar.

MOmerAlpi MOmerAlpi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Arayüz Geliştirici
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 306
  • Beğeniler 76 / 67
  • Ticaret 26, (%100)

sorueki adlı üyeden alıntı

Ubuntu gibi Debian tabanlı Kali'yi de denemenizi öneririm. Kali için ana amacı hack filan denilir fakat hem root olarak linux kullanmak çok daha zevkli hem de dahili araçları bir Webmaster için muhteşem. Başarılar.

Siz söyleyince tekrar bir araştırma yaptım. Bir videoya denk geldim. Ayarlar alanı vs. Ubuntu ile aynı. Yine de ubuntunun biraz daha görselliğe önem verdiğini düşünüyorum (diğerlerini kullanmamış olmama rağmen). Tabi Kali de güzel gözüküyor.

Ubuntu da:
- Visual Studio Code
- Avocode
- Photoshop CS6 (Playonlinux)
vb. kullanıyorum, işimi görüyor.

Bunun dışında Bildirim sistemini çok beğendim.

İleride zamanım olursa tabi Linux üzerinde daha çok tecrübelenmek isterim.
Nereye kadar Windows'ta NEXT NEXT FİNİSH yapacağız :D

(webmaster dahili araçlarına da bir gün denk gelirim umarım :D)

Yorumunuz için teşekkür ederim.
sorueki

kişi bu mesajı beğendi.

grsy grsy WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Kütahya
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 1256
  • Beğeniler 148 / 399
  • Ticaret 22, (%95)
Görsel olarak güzel duruyor, iyi eğlenceler.
MOmerAlpi

kişi bu mesajı beğendi.

hesap satış
wmaraci
wmaraci

UNKEF UNKEF WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek ARGE
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad F** Ç**
  • Mesajlar 2422
  • Beğeniler 995 / 744
  • Ticaret 17, (%100)

sorueki adlı üyeden alıntı

MOmerAlpi adlı üyeden alıntı

Siz söyleyince tekrar bir araştırma yaptım. Bir videoya denk geldim. Ayarlar alanı vs. Ubuntu ile aynı. Yine de ubuntunun biraz daha görselliğe önem verdiğini düşünüyorum (diğerlerini kullanmamış olmama rağmen). Tabi Kali de güzel gözüküyor.

Ubuntu da:
- Visual Studio Code
- Avocode
- Photoshop CS6 (Playonlinux)
vb. kullanıyorum, işimi görüyor.

Bunun dışında Bildirim sistemini çok beğendim.

İleride zamanım olursa tabi Linux üzerinde daha çok tecrübelenmek isterim.
Nereye kadar Windows'ta NEXT NEXT FİNİSH yapacağız :D

(webmaster dahili araçlarına da bir gün denk gelirim umarım :D)

Yorumunuz için teşekkür ederim.

Kali'nin dahili araçları ubuntuya göre çok olduğu söyleniyor. Merak ettiğim birkaç şey var.

1) Kali de dahili olan araçlar, ubuntuya sonradan eklenemiyor mu?
2) Ubuntu görsel olarak arayüz olarak kullanıcıya hitap ediyor, peki kali de yapılabilecek her şey ubuntu da yapılabilir mi?
3) Son olarak, server tabanlı ikisi de bunu okudum. Fakat web server kurma işlemi windows için iss ile yapılıyor. Peki ubuntu ve kali bu konuda ne kadar başarılı? Ubuntu ve kali kıyaslaması yaparsak, bir web panel kurmak istersek hangisi daha babayiğit os diyebiliriz?

Teşekkür ediyorum paylaşım ve mesajlarınız için.

MRCBOX MRCBOX <?echo "Hello wmaraci";?> Kullanıcı
  • Üyelik 24.05.2017
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Webtasarim
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 863
  • Beğeniler 365 / 296
  • Ticaret 18, (%100)
Hocam kontroller cok zor geliyor bana windowsda herseye alismisiz mause akiyor ekranda linuxta falan sanki 70 yasinda dedenin eline mause vermisler gibi oluyorum

sadalarxcc sadalarxcc WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Ağ Yönetim Güvenlik Sunucu
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad F** D**
  • Mesajlar 125
  • Beğeniler 30 / 15
  • Ticaret 0, (%0)
kalideki tüm uygulamalri ubuntuya yukluye bilirsin arastir istedigin tool yüklenir

En İyi çözüm mrfirt.me

cthax cthax @emileyt.vanlife Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 3486
  • Beğeniler 1222 / 1221
  • Ticaret 130, (%100)
bende ubuntu 18 kullanmak istedim geçöiştim ama ben ps ve pr ve camtasia kuramadım bende geri windowsa döndüm :( nasıl çalıştırdınız hocam ps i (ps çalışırsa pr da çalışır bence)

Trabzon61 Trabzon61 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.05.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** G**
  • Mesajlar 193
  • Beğeniler 30 / 46
  • Ticaret 5, (%100)
Linux tabanlı ubuntu kali vb. sistemleri daha verimli ve işlevli kullanmak istiyorsan bence arayüz ve görüntüye pek önem vermemen gerekir çünkü her şeyi terminal üzerinde daha hızlı akıcı ve eğlenceli hale getirerek yapabilirsin.

Yeninesil44 Yeninesil44 Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek web programlama
  • Konum Malatya
  • Ad Soyad O** D**
  • Mesajlar 1033
  • Beğeniler 282 / 281
  • Ticaret 18, (%100)
cthax ai ve ps kullanıorum ai cs 6 sorunsuz çalışıyor ama psde text eklerken kapanma oluyor playonlinux ve wine ile kurulum yaparsanız sorun olmaz gerekli eklentileri kurunca acılıor programların hepsi
birde ps yerine gimp kullanıorum aynı işi görüor
cthax

kişi bu mesajı beğendi.

MultiAnaliz.com
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al