sorueki Yazdığım yazıda kaynak belirtmeme gerek yok, yazdığım yazı kişisel deneyimime dayalı bir yazıdır ve cdn servislerini listelediğim önerdiğim yazıda aynı şekilde yazıldı ve bunu "reklam" olarak nitelendirmiş olmanıza çok şaşırdım. Yazdığınız yorumlarda CDN'nin kullanım amacı dışında bilgi veriliyor.
"Siteye saldırı olduğunda cdn kullanın" bu tamamen yanlış bir bilgidir. CDN güvenlik amaçlı kullanılmamaktadır. CDN servisi sitenizin erişim hızını yüzde yüz düşürecek diye de bir kaide yok, kullanıldığı zaman gözle görülür bir performans artışı mevcut, bu benim kendi kişisel deneyimim ve tecrübem. Yaptığım araştırmalar neticesinde genel kanaat bu yöndedir.
Bir önceki yorumunuzda vermiş olduğunuz bağlantılarda alınan Gtmetrix değerleri bir çok nedene bağlı olabilir, cdn'nin "yararsız" ve sadece "güvenlik" için olduğunu göstereceğini sanmıyorum. Ayrıca kaynak olarak verdiğiniz vikipedia sayfasında "güvenlik için kullanılıyor, kullanılmalı" diye bir tanımlama görmedim ne yazık ki, kolay gelsin.
CDN üzerine yaptığım optimizasyon çalışmaları sonucunda GTMetrix üzerinden daha önceleri C ve D değerlerini alırken iki farklı cdn servisi kullanıp, ikisi arasında sekron kurup ve apı desteği ile çalıştırıp sitem üzerinde kullandıktan sonra GTMetrix değerlerim: https://gtmetrix.com/reports/huseyinkorbalta.com/91pTOqlU
Aynı performans yükselişini google page speed ve pingdom'da gözlemledim.
Ek not: Gtmetrix ve pingdom üzerinden yapılan testler anlık testlerdir. Bir önce ki testte iyi olan, bir sonra ki analizde kötü olabilmektedir. Buda dengesiz bir yapıda olduğunu göstergesidir. En stabil ve doğru analizi yine google page speed sunmaktadır. Bu da yaptığım testler ve çalışmalar neticesinde öğrendiğim bir bilgidir, kaynak belirtmeye gerek yok sanırım.