En doğru analizi pagespeed göstermez, yapmayın. gtmetrix az performans gösterdi, hemen pagespeed bakayım moralim düzelsin demektir bu maalesef. Yani kendimizi kandırmayalım. Hele hele reklam olan sitelerde asla! doğru sonucu alamazsınız pagespeed üzerinde.

Pagespeed 90/90 olarak verdiği siteyi webpagetest den bakın ne durumda daha iyi anlarsınız en basiti. Pagespeed bağlı kalırsanız hata edersiniz.

Gtmetrix size yapılması gereken önerileri sunar. Ayrıca üyelik yapıp farklı lokasyonlardan bakılabilir açılış hızına. Bu yüzden son derece faydalıdır.

En ideal sonuçları WebPagetest vermektedir. Ama biraz detaylara inip incelemek gerektiğinde bilmeyen kişiler açısından gtmetrix daha anlaşılır durumdadır.

Machine buyrun sizin webpagetest analiziniz. Halbuki pagespeed üzerinde baktığımızda performansınız süper görünüyor. Şimdi webpagetest yanlış mı sizce? Veya Gtmetrix?

Bir blog sitesi üzerinde değerlendirme yapıyor olabilirsiniz, ancak doğru olduğu anlamına gelmez bu. Ben onlarca site üzerinde testler yapıyorum, bir site üzerinde değil. Dolayısı ile size katılamıyorum maalesef. Bunu da tartışma amacı ile yazmıyorum, belirtmek isterim özellikle.

Ayrıca, sorueki söylediği ''CDN site hızlandırmada "sonraki seviye" bir optimizasyondur.'' aynen doğru bir tespittir.

Cdn güvenlik açısından da yararlıdır. Önemli olan hangisinin verimli olduğunu bulmak ve ona göre hareket etmektir.

İyi forumlar herkese.