Yaratıcılık zeka bilgi birikimi yoksa ortaya muazzam şeyler çikmaz bu ülkede yaraticilik baskilaniyor okullar üniversiteler sadece baskılama kurumu oldu. Sokak desen cehalet dolu insanlarla dolu bak en basiti ciftlikbank örnegi beleş para kazanmanin oturdugu yerden parayi katlamanin derdinde insanlar.
Bu yüzden üniversiteyi yurtdişinda okumaya bu ülkeden gitmeye karar verdim. Karanlik icinde aydinlik olursan cok göze batıyorsun. Ya takdir edilmiyorsun ya da yerle bir edilmek isteniyorsun.
Elon Musk benim de severek takip ettigim birisi lakin emin ol benim kafamdakilerin %50sini gerceklestiremedi. Yaraticilik ve hayal gucumu hep saklı tuttum ve kat be kat gelistirmeye calistim proje para vs.. geliyor zaten. Milletin senelerini verdigi bir isi 3 4 ayda kavrayip daha iyi yapabiliyorum cunku hayat ve işler geometri gibidir bir sorunun birden cok cözümü vardir bizim insanimiz formullere takilip kalmiş en basit ve sade yolu seciyor oysa soruyu farkli yollardan cözmek sadece cevabi bulmani degil ayni zaman da başka şeyleri de görmeni sagliyor.
Ondandir ki geometri görme işi derler. O göz bizim insanimiz da yok işte. İmam hatip tayfadan bir Mark bir Elon cikmasini mi bekliyorsun??? Yazilim bilmez hayal gucu sifir sorgulamaz vs..
EĞİTİM pozitif yondeyse cok sey katar negatif yöndeyse cok sey götürür. Bu ülkenin egitim sistemi cok sey götürmek uzerine kurulu.
Velhassıl yapay zeka robotik iot vs.. gibi alanlarda asla ama asla ilk 3 e giremeyecegiz.
HEP ŞUNU DERİM.
SADECE GÖZLERİNİN GÖREBİLDİĞI KADARINI GÖREN İNSAN GÖZLERİNİN GÖREBİLDİĞİNİN ÖTESİNDEKİ ŞEYLERİN GÜZELLİKLERIN ASLA AMA ASLA FARKINA VARMAYACAK GÖREMEYECEKTİR.
ATATÜRK bunu bu millete gösterdi 30 40 sene iyi de gitti lakin sonra bu millet yine gözlerinin gördüğü kadarini görmeyi tercih etti.
Siyaseti kariştirma vs.. diyecekler hiç boş yapmasin. Bu ülkede basit bir futbol maçi bile siyasetin içindedir artik. O derece dibe batmiş durumdayiz.
Farkindaliklara saygi yok. Guzele takdir yok. Zaten beyni çalısan yaratici ne kadar insan varsa %90ni avrupaya vs.. göc etti kalan %10 da caresizlikten kaldi.
TÜRK insani aptal değil lakin aptallaştirıldi basit düşünen beyni ve cepleri boş lakin suratı gülen sorgulamayan insanlara dönüştürüldü.
Zombi istilası gibi yayıldi ülkeye panzehir ise cok basit. Aydınlıga bilgiye sorgulamaya öğrenmeye gelişmeye dönmek bu kadar. Lakin ne insanlarin ne yönetenlerin buna niyeti yok.
SON OLARAK
SİTTİN SENE BU ÜLKEDEN BU KAFAYLA BIR ELON CIKMAYACAK.(NOKTA)