Kisa bir ozet girmek gerekirse. Yakinda olan bir olayi anlatic. Bir sistem dusunduk sirketden arkadaslarla hayata gecirelim dedik. Yazilimi yaptik doanimlari aldik is geldi kanuna gitdik devlet dairesine once bizi avukata yonlendirdiler gitdik avukata ucretini odedik ve bizi kaynaklara yonlendirdi mekan ayarladik geldiler baktilar olctuler uygun digil dediler baska mekan aradik ( ilk kirayi vermisdik ) baska mekan bulduk geldiler baktilar uygun dediler . Sonra defter stopaj vergi levhasi kep derken arkadaslardan biri benim param bitti dedi gitti bankalara yatirim istedik bize size neden yatirim yapalim dediler . Baska bir banka gitdik isde gencelere destek felan dediler . Gitdik adamlara bize sermaye gosterin size kredi verelim dediler . Eger sermayemiz olaa neden kredi alalim die ciktim ve proje batdi.. elde olan donanimlarida satdik ucuzuna ki en azindan cebimizde para kalsin.
Ben suan 10 saniyemi ayirip bu soruyu dusundugumde neden burda oyle biri cikmiyo die . 10 saniyeme aciyom nasil ciksin.
Zehir gibi arkadaslar unversiye birincileri arkadaslara baba bakkalli calistiriyo neden ?
İs bulamiyo peki neden is bulamiyo ? Deneyimi yok e nasil olcak bu deneyim kimse onuda sormuyo. Herkes tvde isde meshur haber sitelerinde genclere dedtek yatirimlara dedtek felab da ortada sonux yok.
Biraz uzun yazi oldu umarim derdimi anlata bilmisimdir. Tesekkurler her kese