Yoast Seo rakiplerinden bir adım daha önde. Belirlediği kriterler sizi arama motorlarında daha iyi konumlara getirir. All in seo eklentisini uzun süre kullanıp Yoast Seo eklentisine geçmiş biri olarak söylüyorum.
Diğer konuya gelince sitenin ana başlığını, metalarını ve anahtar kelimelerini öne çıkarılmış sayfan üzerinden belirlemen gerekir. Örnekle açıklayacak olursam;
Anasayfa adlı sayfa oluşturup sitenin indexi olarak ayarladığında, Anasayfa için sayfa düzenlemesi alanına girip Yoast Seo sekmesinden sitenin başlığını, anahtar kelimesini (veya kelimelerini) ve meta etiketini ekleyebilirsin. Yoast Seo eklentisi son zamanlarda önemli güncellemeler sunmuştur.
Eski sistem ile anahtar-kelime1,anahtar-kelime2,anahtar-kelime3... şeklinde ard arda girdiğiniz kelimeler yerine her anahtar kelime için ayrı ayrı bakım yapmanız gerekiyor.

Anahtar kelimeleri arka arkaya sıralayınca o sorgular girildiğinde sitenizin gösterilmesi beklenemez. Yıllardır yapılan yanlışların başında gelen bu teknik son güncellemeler ile düzeltilmiş.
Sitenizde telefon fiyatları şeklinde bir anahtar kelime bulunmuyorken anahtar kelimelerinize bunu yazmanız size birşey kazandırmayacaktır. Eğer anahtar kelimeler kısmına telefon fiyatları eklerseniz size ilgili sayfa içerisinde bu kelime ile ilgili yapmanız gerekenleri en doğru şekilde söyleyecektir. Seo konusunda hiçbir bilgisi olmayan kişilerin bile bu uyarıları dikkate alarak oluşturduğu içerikler son derece tatmin edici seviyelere geldi.