Veridyen adlı üyeden alıntı

Bazı arkadaşlar bu konu hakkında hiçbir bilgisi olmadan fikirlerini beyan etmişler."Hosting firması maillerinizi pazarlamıştır" diye. Asla ve asla firmamızdan savcılık yada emniyetten yazı gelmediği sürece müşteri bilgisinin tek bir harfini bile alamazsınız.

Whois gizliliği almadığınız için spamlar gelmektedir.Bunu domain sipariş ekranında whois gizliliği kısmında üstüne basa basa belirtmekteyiz.Mutlaka whois gizliliği alınız diye.

Proticaret ile bu konu hakkında telefon görüşmemizde yeni kayıt edilen alan adlarını tespit eden ve mail adreslerini listeyelen bot kullandıklarını, böylelikle mail attıklarını belirttiler.Yaptıklarının suç olduğunu söylesekte hala devam ediyorlar.Utanmadan "reklam yapıyoruz işte ne var ki bunda" gibi bir cevap verdiler.Şüphesi olan Proticaret'i arayarak sorabilir.

Biz test amaçlı whois gizliliği olmayacak şekilde Godaddy'den alan adı kayıt ettik, onada aynı şekilde spam geldi. Natro ve isimtescil'den alan adı kayıt ettik.Onlarada aynı şekilde spam geldi. Örnek ekran görüntüsü: http://prntscr.com/irnac0 Alan adının hangi bayi firmadan kayıt edildiğine değil, o gün Resellerclub veyahut Realtimeregister ICANN yazmanları üzerinden hangi alan adları kayıt edilmiş bot ile taratıp listeletiyorlar.

Kısacası bahsi geçen söz konusu spam mail durumunun bizimle bir ilgisi bulunmamaktadır.


Elbette gidip bilgilerimizi pazarlamıyorsunuz fakat whois gizliliği isimtescilde ücretsiz. Sizden de beklentimiz bu yönde. Hosting olarak veridyenden memnunuz domainde de sizinle çalışmak istiyoruz.