-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
yok
-
-
Ad Soyad
M** P**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Arama motoru optimizasyonu olarak düşünürsek etiket kullanmamalıyız gibi bir kanaat mevcut ama bu yanlış bir kanaat. Bunun ilk nedeni her kullanıcı arama motoruyla gelmez. Her sitenin doğrudan gelen kullanıcıları vardır ve bunlar belli bir konuyu araştırırken etiketleri ve kategorileri sıklıkla kullanırlar. Hatta googlenin kategori kullanımı konusunda bir çok tavsiyeside bulunmaktadır. Diğer bir nedene gelecek olursak kullandığımız anahtar kelimeler sıralamada daha çabuk yükselirler. Örneğin ben kendi sitem için konuşuyorum daha yeni kurmuş olduğum bir aylık bir sitede avukat portal etiketi 103.üncü sırada. Bu konuda herhangi bir çalışma yapmış değilim ve tamamen kendi kendine oluşmuş bir durum. Bu benim tesadüfi olarak yapmış olduğum sorgulama neticesinde bulmuş olduğum bir etiket. Diyelim ki etiketle açmış olduğunuz bir konu sıralamada rekabet halinde. Kullanıcı zaten snippeti okuyarak hangisini seçeceğine kendisi karar verecektir. Dolayısıyla aslında bu iki elementin birbirleriyle rekabet etmesi de imkansızdır. Şimdi kullanıcıya böyle birtercih imkanı vermek varken neden bu tercih konusu olabilecek iki seçenekten birisini yok edelim ki? Daha doğru bir tabirle neden kendi ayağımıza kurşun sıkalım? Tabi bu tercih tamamen webmasterlerin tercihidir, isteyen istediği tercihi yapmakta özgürdür. Ama ben netice olarak belirli sayıyı aşmamak koşuluyla (4-6) etiket kullanılması gerektiği taraftarıyım.