İnternette ücretsiz dağıtılan fontlarda "personal use" ve "commercial use" olarak farklı lisans tipleri vardır. Personal use kişisel kullanımlar için uygun, commercial use ise hem kişisel hem de ticari kullanıma uygun anlamına geliyor.

Hazırlanan logo; dernek, hayır amaçlı işler, kişisel siteler vb. işlerde kullanılacaksa personel use lisansıda yeterli olur genelde. Her indirilen logonun zip dosyasında "EULA" adında lisans dosyası olur genelde. Bu dosyada hangi işlerde kullanılabilir, hangilerinde kullanılamaz vb. bunlar yazar. İşimi garantiye alıyım derseniz en doğrusu bunu okumak olur.

Pratikte ister personel use, isterse commercial use olsun çok büyük-göze batan bir işte kullanılmadığı sürece kimsenin bunun peşine düşeceğini sanmam çünkü takibi çok zor.

Eğer büyük bir markanın logosundaki yazı tipini aynen alıp, biçim-renk vb. bakımdan da o logoya çok benzeyen bir logo hazırlarsanız aradaki benzerlikten dolayı o marka hak iddia edebilir. En güzeli fontda bazı ufak modifiyeler yapılabilir, tasarım olarak andırsa da çok da benzememesine dikkat edilebilir.