cnrsgr adlı üyeden alıntı

Bu konuda benden çok daha bilgili arkadaşlar var, fikir ve çözüm sunabilirler belki. Ama ben Wordpress hızlandırma konusunda birşeyler öğrenmek istediğimde hem Gtmetrix'de yer alan talimatlar için, hem de "tüm" cache eklentilerindeki ayarlar için araştırma yapmıştım.

Örneğin; cache eklentisinde "minify html/html küçült" bölümünü görüp, bu komutun ne işe yaradığını, otomatik yaptırmaktan ziyade, manuel olarak nasıl çözebileceğimi, sayfa yüklenmesinde sıralamayı nasıl ayarlayacağımı, alışkanlıktan headera eklediğim kodların footer bölümünde ya da bileşen olarak sayfa içerisinde sabit olmasının farklarını, reklam kodları için ek eklenti ya da tema özelliği kullanmak yerine "tema düzenle" bölümünden nasıl ekleyeceğimi gibi birçok şey araştırmıştım. İşime de yaramıştı. :)

Bu arada "özel kodlar" şeklinde bir arama yapmaktansa, "temayı hafifletmek" türevinde aramalar daha verimli olacaktır.

Teşekkür ederim hocam headerda yer alan kodları footere eklemek ve css js birleştirmek dışında bütün optimizasyonları yaptığımı düşünmektedirim. Bunlarıda ilerleyen zamanlarda ayarlayacağım.

Bu arada öneri için teşekkür ederim başlığı düzenledim sağolun ;)