websitetr adlı üyeden alıntı

Ülkedeki rüşvet, yolsuzluk, liyakatsizlik konusunda aynı fikirdeyiz. Fakat bu ilerleme tarihi, jeopolitik, sosyoekonomik bir durum...


George Friedman kimdir? Stratfor'un kurucusudur: https://en.wikipedia.org/wiki/Stratfor Stratfor'un Amerikadaki ciddiyetini bilmeden yorum yapmayın acele etmeyin. 10 yıl önce söyledikleri şeylerin bazıları gerçekleşmeye başladı bile.


2019da belli olacak ülkenin ekonomide yükselip yükselmeyeceği. Bunu bilmek icin kahin olmaya gerek yok. Adam yazılarinın sonunda bu birden çok değişkene bağlıdır. Gerçekleşmeyedebilir diyor. Zart diye atlamamak gerek. Bu sadece bir öngörü bu kadar. Gerçekleşme ihtimalinden daha fazla gerçekleşmeme ihtimali var. O değişkenlerden biri 2019daki seçim mesela ya da
Envai çeşit şey ihraç edilmesi
Ya da issizlik artışı
Ya da eğitim berbatlaşması. Bunların hepsinin bir gerıdönüşü vardır ekonomiye. Ek olarak ağzını açinca amerikaya lanet yağdıranlar şimdi bu adamın dediklerini savunuyor. Ahh ahh şaka gibi ülke.

Köy enstitüsü ve Atatürk yolunda sistem devam etseydi su an ilk 3teydik. İnanılmaz iyi bir jeopolotik konuma sahibiz lakin ne yazık ki içine ettiler ülkenin.

Çok değil 2019daki sonuca göre ya batacağız ya ivme kazanıp düzeleceğiz. 1 sene daha beklemekte yarar var. :)

Bana cia mia cart curt istibahratmış stratformuş cart curt. Bunlar boş işler. Ben şunu bilirim

Çin 1
Usa 2
Hindistan ile japonya 3.lük için kapışacak
Almanya vs.. diye devam edecek.

Yapay zekaya robotik alanlara bilişime yazılıma teknolojiye kim önem veriyorsa o gelecekte lider konuma gelecektir.

Boş kehanetler bunlar. Gerçekler hemen yanınızda