-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
serbest meslek
-
-
Ad Soyad
E** Ö**
-
-
-
Ticaret
50, (%100)
Merhaba arkadaşlar, hepimizin derdi de ortak ve Türkçe sitelerle adsense üzerinden para kazanmak cidden zor. En azından kayda değer miktarlarda hit yok ise gerçekten de adsense ile gelir elde etmek kolay değil.
Malûmunuz İngilizce sitelerle yüksek gelir elde etmek nispeten çok daha kolay. Fakat burada da hangi alanda site açılması gerektiği ve içerik oluşturma konusunun nasıl halledileceği merak konusu oluyor.
Benim de bu noktada şöyle bir sorum var; kafamda bir tane ingilizce niche diye tabir edebileceğimiz bir site projesi var ve iyi de araştırdım. TBM rakamları gerçekten de harika... Fakat ben bu proje için nasıl yazı yazdıracağım? Her ingilizce bilen ile olmaz ki bu iş? Mesela ingilizce site açanlar nasıl yapıyorlar bu içerik oluşturma işini?
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
H** Ö**
-
-
-
Ticaret
23, (%100)
Takipteyim :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
A** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Reklam gibi olacak ama buyurun yazalım :)
Biz nasıl yapıyoruz, anadili İngilizce olan veya anadil yetkinliğinde İngilizce kullanan yazar ekibimizle içerik geliştirme çalışmalarımızı yürütüyoruz.
Size tavsiyem yurtdışı forumlardan vs yabancı kişilere ulaşmaya çalışmanız olur.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Hukuk
-
-
Ad Soyad
G** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Yatırım olarak bakmak lazım. Site yapısı ve anahtar kelime çalışmalarını iyi bir şekilde yaptıktan sonra makale yazdırabilirsiniz.
Aylık 100-200 lira ayırın ve her ay 15-20 makale yazdırın.
İçerikleri Türkçe olarak hazırlayıp, çeviri de yapabilirsiniz. Ben bir site açtım kendim yapmaya çalışıyorum Google Translate kullanarak ama tırtmış. :)
Site yapısını ve anahtar kelime çalışmalarını gerçekten iyi yaparsanız yatırım yapmaya değer diye düşünüyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** T**
-
-
-
Ticaret
55, (%98)
translate programları gerçekten iş yapmıyor. Boşuna emek verirsiniz. Bütçeniz yok ise archive.org dan eski makaleler çekebilrisiniz ama bunla da başarı çok zor.
1 adet sağlam niche sitem vardı. İçeriklerin tamamını salata tercüme bürosundan cevirtmiştim. Çok memnun kaldım. Fiyat biraz tuzlu ama kesinlikle tavsiye ederim. İngilizce site işine girecekseniz bütçesiz olmuyor maalesef. Ama ayırdığınız bütçeyi de kat kat çıkarıyorsunuz kaliteli iş yaparsanız.
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
mühendis
-
-
Ad Soyad
İ** Y**
-
-
-
Ticaret
73, (%100)
İngilizce site işini ben denedim olmadı hocam. Çünkü makalesi hem pahalı hem de tüm dünyadan kişiler sana rakip. Bu işi yapanlar bol görselli tatil yerleri, saç sitilleri, sandalye modelleri gibi konularda çalışıyorlar. Bol resim koyuyorsun ara çat pat ingilizcenle veya kısa translate cümlelerle araları dolduruyorsun. Veya spam çalışıyorlar. Bu da kısa sürede patlıyor. Sen Türkçeye devam et bence.
Şimdi tövbe zamanı..
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ö** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Translate siteleri türkçeye çevirirken çok yayrarlı oluyor. Mesela ingilizce içeriği google translate de çevirip kendin düzenleyebilirsin. Ana dilin türkçe olduğu için düzenleme daha doğru oluyor, anlatım bozukluklarını görip giderebiliyorsun. Ama ingilizceye çevireceksen ingilizce bilmen gerekebilir. Çünkü bazı kelimelerin birçok anlamı ver ve kullanıldığı yerler farklı olabiliyor.
Kısacası Türkçeye çevirirken translate programları işe yarar ancak ingilizceye veya bilmediğiniz başka bir dile çevirecekseniz kullanılması işe yaramaz. Anlaşılmaz :)
negiu
WM olmaya çalışıyoruz
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Fizyoterapist
-
-
Ad Soyad
F** U**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
fiverr dan bulabilirsiniz 100 kelime 1$ falan. Hintliler baya yardırıyor bu işlerde, yabancı forumları takip ederseniz rahat bulursunuz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
blogger
-
-
Ad Soyad
A** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
ben de bu konuda düşünüyorum. ingilizcem çok iyi düzeyde ama sonuçta ingilizce yazmak ne kadar iyi olursanız olun türkçe yazmaya göre daha zahmetli oluyor ve türkçe içerik üretmede bile ben zorlanırken bu iş gözümde büyüyor.
bence site işinden para kazanmanın en uygun yolu direkt reklam alabilecek şekilde planlama yapmak. yani adsense ile bu iş çok zorlu. onun yerine yerel site olur yerel dükkanlardan veya niş konuda yazarsın o sektördeki yatırımcıdan direkt reklam alırsın. buna odaklanmamız lazım diye düşünüyorum ama düşünmede kalıyor :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
E-Ticaret
-
-
Ad Soyad
P** A**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
translate'den uzak durun bu işlere meyilli iseniz parasız olmaz ..Vaktim olsaydı bu bir projede yer almak isterdim.