Merhaba hocam :) Bende Spark ve Mavic Pro var.
SPARK : 500 gramın altında olduğu için sivil havacılığa kayıt yaptırmadan kullanabiliyorsun. Görüntü kalitesi tatmin edici düzeyde güzel (Android tabanlı bir telefonda daha güzel, sebebi IOS tabanlı telefonlarda ios ekran kartını DJI GO 4 programı ile paylasmadığı için dronu ne kadar uzaklaştırırsan o kadar görüntü yavaslıyor. Bunu jailbreak ile ekran kartını kullanıma izin verirsen sorun olmuyor. Ancak android tabanlı telefonlarda böyle bir sorun yok zaten ekran kartını paylaşıyor.) yabancı forumlarda ve youtube'da iphonedo kanalında çok aradım ve takip ettim :)
bunlar dışında pili 15-16 dakika havada kalacak şekilde. tabi hızlı modda kullanırsan bu biraz daha azalıyor.

MAVİC PRO : Spark + Spark olarak düşün :) 2 kattan fazladır belki de kalite farkı. hem görüntü hem uçuş zamanı olarak. tam dolu bir pil ile 24-25 dakika havada kalabiliyor. Mavic 500 gramın üzerinde olduğu için sivil havacılığın internet sitesinden kayıt edip daha sonra çıktısını alıp onu da sürekli yanında taşıman gerekli. ehliyet gibi düşünebilirsin.

Benim fikrimce bütcen var ise mavic'den aşağıya inme derim :)

Birde şunu söylemek istiyorum; almadan önce internetten uçuşa yasaklı bölgeleri araştır ve eğer youtube üzerinden birşeyler yapmak için alıcaksan daha detaylı araştır derim :) çünkü çoğu alanda harita kısıtlamaları var (örneğin stadların etrafına istesen de cihazı sokamıyorsun drone havalanmıyor, bunun dışında askeri bölgelerin 250 metre yakını olan yerlerde kısacası dronun GPS'inde kırmızı alan olan yerlerde cihaz uçmuyor bile :) Bunun dışında da kurallarla yasaklanan yerler var örneğin Eskişehir'deki Masal Şatosunu çekerken güvenlik kovaladı zorla videoyu sildirmeye çalıştı :) İstanbuldaki Atatürk arboretumu'nda yine güvenlikler cihaza el koymaya çalıştı vs vs :)

bu ufak detayları araştırarak karar vermeni tavsiye ederim. Ama eğlence yönünden bakarsak da aşırı zevkli birşey. özellikle denizin üzerinde uçurarak şehir manzarası çekimleri aşırı güzel oluyor :)