cooper 500 gramın altında olması tabiki iyi birşey ancak şöyle de düşün, Türkiye'deki güvenliklerin %50si drone nedir bilmiyor, Bilen %50'ninde bu 500 gram mevzusundan haberi yok. Hatta güvenlikleri geçtim çoğu karakoldaki polisin bile bundan haberi yok :)

o yüzden öyle bir durumda hertürlü karakolluk oluyorsun :) şahsen ben 370-400 gramlık spark'la karakolluk oldum. İkna edene kadar da göbeğim çatladı :)

Ancak şu da var; cihazın ağırlığı ne kadar fazlaysa havalandıkca rüzgar akımına karşı koyması da o kadar iyi oluyor. Yani ben şu anda alacak olsam gram olayına takılmazdım. Havadayken cihazın 500 gram mı yoksa 1kg mu olduğunu zaten seçemiyorsun. Yere indirdikten sonrada zaten sivil havacılık kayıt belgen varsa sorun olmuyor. Hatta şunu da belirteyim 1 tane spark'ım 16.kattaki evin balkonundan uçurduktan sonra hava akımına kapılarak kayboldu GPS'i çalışmamış bu yüzden bulunamadı :) daha sonra firma ile yazışmalarımdan GPS'in bozuk olduğunu kabullendiler ve sıfır pakette yeni bir cihaz gönderdiler :)

Alacağın yer de çok önemli, ben HERİGO sitesinden almıştım. sağolsunlar bu sorunumda çok yakından ilgilendiler ve cuma günü yaşadığım bu sorun ile ilgili pazartesi günü firma dönüş yaptı ve drone gönderdi.