-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Merhabalar,
Yapım aşamasındaki sitem için son düzenlemeleri yapıyorum. Sormak istediğim konu Cloudflare ücretsiz sürümü.
İnternette okuduğum kadarıyla Rapid SSL gibi farklı bir firmadan SSL aldığımızda Cloudflare kurunca bu SSL yerine Cloudflare SSL'si geçiyormuş öncelikle bu caydırdı beni.
Birde Wordpress için Litespeed Cache eklentisi ile uyumsuz olduğunu okudum.
CDN hizmetinden ziyade gelecekteki DDOS tehlikeleri için kurmayı düşünüyordum ama çok fazla bir koruması olmadığının söylenmesi ve yukarıda açıkladığım nedenlerden ötürü caydırıcı geldi bana.
Sizce bunlara rağmen Cloudflare kurmalı mıyım siteme?
Hosting hizmetini Veridyen'den alıyorum. Paketleri incelediğimde sunucuda DDos korumasının olduğu yazıyordu ama yeterli gelir mi bilmiyorum açıkcası. Sitem uluslararası değil de yerel olarak hizmet veren bir site olacak.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Mrtcn
PrismaCSI
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Cyber Sec & Project Manager
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Litespeed Cache, Cloudflare ile tam uyumlu, CloudFlare kendisi Universal SSL sağlar çoğu SSL den iyidir comodo, dijicert vb sağlayıcıları kullanır. Kimi zamanda lets encrypt
Ddos koruması ücretsiz ve tüm sürümlerde sınırsızdır. 20 gbit atak geldi korumuyoruz olayı yok.
Hosting kullanıyorsanız CloudFlare kullanmayın.
5 kişi bu mesajı beğendi.
Aykut
Yaşa Mustafa Kemal Paşa
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
serbest
-
-
Ad Soyad
A** T**
-
-
-
Ticaret
32, (%100)
Cloudflare SSL özelliğini pasif hale getirebilirsiniz. İlla kullanacaksınız diye bir şey yok.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Front end Developer
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Öncelikle bir aktif edin sitenizi, bir trafik akışı oluşsun. Site trafiğinizi düzenli bir şekilde takip edip, hostinginize trafik yükü çok fazla gelmeye başladığında sitenizde anormal bir şekilde yavaşlama, bağlantı sorunları oluşmaya başladığında cloudflare, cdn gibi alternatif çözümler arayışına girişebilirsiniz.
Ancak, şuan yapım aşamasında olan bir site için ne cdn önerebiliriz ne de cloudflare. Kullanıp, kullanmamak tamamen sizin inisiyatifinizde.
MyBB Türkçe Destek Forumu | mybb.pro
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
Hosting Firma Sahibi
-
-
Ad Soyad
A** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Cloudflare 1 TB ddos atak sonrası çökmekte. Şuanda piyasadaki en büyük ddos saldırısını Akamai şirketi önledi. Eğer basit saldırılara karşı kendinizi korumak istiyorsanız cloudflare bir alternatiftir. IP Adresinizi bulmaları durumunda çok küçük bir saldırıya yenik düşebilirsiniz. Bu yüzden her zaman proxy gibi aracılardan kaçınıp stabil çalışan web serverler oluşturmak daha mantıklıdır. Örneğin google gelen bütün trafiği yayınlamadan önce filtreden geçirir ve binlerce web server arasında paylaştırır. 5 TB Çıkış yapsanız bile alt yapılarında çok geniş bir sistem olduğu için çökmesi zordur.
Kısaca özet geçmek gerekirse cloudflare sadece alternatiftir. Kullanılabilir iyidir ancak açıksız koruma diye birşey yoktur sadece sizin ip adresinizi gizler proxy üzerinde saldırıları filtreler. Gerçek ip adresinizi bulmaları durumunda ki bunu ruby yazılım dilini bilenler bir kaç saniye içerisinde yapabilirler. Güvenliğiniz hiç sayılır ve saldırı yersiniz.
Her zaman optimizasyon ve mühendislik bütün proxy ve diğer aracılardan daha iyidir. Umarım bilgi yardımcı olur.
İyi çalışmalar dilerim.
En iyi olanı tercih edin.
zirvesunucum.com | zsi.com.tr