İsa adlı üyeden alıntı

Demek ki artık HDD'siz ürünler de listeliyorlar, pardon.
Bir de bu ürün gerçekten ilginçmiş, AMD ekran kartı, Ubuntu işletim sistemi ve HDD yok... Alan arkadaşa geçmiş olsun diyelim :)

Eğer bilgisayarda video benzeri dosya depolamayacaksanız 256 GB SSD fazlasıyla iş görür. Misal ben laptobumda 120 GB SSD kullanıyorum, hiçbir sorun yok. Oyun kurarım, bolca fotoğraf depolarım v.s. diyorsanız 120 GB zamanla yetmez hale gelebilir. Ben sadece internetten gezinmek, office işleri ve dizi izlemek için kullandığımdan sorun yaşamadım.

Masaüstünde 256 GB SSD var. 3 tane oyun kurulu, birçok fotoğraf ve videoyu yedeklediğim halde yer sorunu olmadı. HDD yok diye dünyanın sonu değil, çözüm bol.

Teknoloji gelişti, 1 TB harici diskleri bilgisayara usb kabloyla dışarıdan bağlayıp veri yedeklemek mümkün.

Para vermek istemezseniz o zaman da bulut depolama çözümleri var. Birkaç tane google drive hesabı açıp orada da yedekleme yapabilirsiniz.

Depolama son düşünmeniz gereken şey. Bakmanız gereken en önemli şeyler işlemci ve ekran kartı. Bunlar performanslı olduktan sonra sırtınız yere gelmez.

Siz bütçenizi belirtin, uygun bir cihaz bulmaya çalışırım.

Aslına bakarsanız ne kadar ucuz o kadar iyi :)

Ama fiyatları görünce ister istemez 2700/3200 fiyat bandına çıktım.

Max 3300 TL olarak sınırlayabiliriz zannedersem

Çok zahmet oluyor , şimdiden çok teşekkür ediyorum