0ktay class'lar hazır kod değil helper/yardımcı unsurlardır. O sınıfları bulup nasıl kullanıldığını keşfetmek için içeriğine göz atılır, hmm bu şu o böyle işlere yarıyor, şu değişkenleri kabul ediyor, böyle böyle exception'lar olabilir gibisinden mantık yürüterek parçaları birleştirebilir ve bir bütün olarak algılayabilir işine lazım olan kimse. Hazır kod o kütüphane veya sınıfın kullanımına dair kısa koddur. Kopyalayıp yapıştıran kimse sınıfı incelememişse bir sorun veya aksaklık olduğun zaman kaybedecek. Arkadaşın bahsettiği sanırım copy-paste + hazır koddan kaçınmak. Eğer senin mantığına bakacak olursak dili bile yardımcı unsur kullanmadan kendimiz yazmalıyız.

İnsanların çoğu paylaşımlı hosting kullanıyor, root erişimi olmayacağı ihtimali daha yüksek olduğundan smtp mail class'ları en iyi kaçış noktası oluyor çünkü adı üstünde paylaşımlı/sınırlı hosting. Yani mail fonksiyonunu kullandı diyelim bir gün saatlik gönderme limitine takıldı veya benzeri bir sorunla karşılaştı, e o zaman ne yapacak acaba?

Kimseyi savunmuyorum ama imzandaki "Zeki olmak, parçaları birleştirmekle başlar." sözü ile alakasız bir çıkış yapıp muhattabı sen olmamana rağmen olayı türpülemişsin. Bu ironiye atfen küçük bir yorumdu :)