-
-
Yaş/Cinsiyet
53 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Litespeed web server mevcut iken başka cache eklentisine gerek yoktur aslında.
Tercih meselesidir diyeceksiniz belki ama neden zaten sunucuda mevcut olan bir cache yazılımına ait eklentiyi kullanmayalım ki? Adamlar wp için özel eklentiyi ücretsiz olarak yapmışken üstelik. Sadece bazı ayarlarda dikkat etmeliyiz o kadar.
Sitelerimde litespeed dışında bir cache eklentisi kullanmıyorum. Hatta, eklentiyi kurmadığımız sitelerimiz bile mevcut performansları iyi olduğu için. Tabii ki optimizasyon açısından ince detaylar gerektiriyor ama gayet iyi sonuçlar alıyoruz.
Emek olmadan başarıya ulaşmak biraz zor açıkçası:)
Kolay gelsin, iyi forumlar.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Muhasebe Uzmanı
-
-
Ad Soyad
H** Ç**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Server litespeed ise eğer bu eklentiyi kullanmanız iyi olacaktır. Wpcache eklentisinin 2 katı farkını gördüğüm bir eklenti litespeed öneririm.
Ayarları şu şekilde yapmanız yeterli olacaktır.
Kaynak
1 kişi bu mesajı beğendi.
öksürüğe ne iyi gelir https://neiyigelir.com/oksuruge-ne-iyi-gelir
-
-
Yaş/Cinsiyet
53 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Resimde listeyi takip edeyim derken gözlerim biraz :)
Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.
Lazy load bazı temalarda problem çıkarabiliyor, bu yüzden ben hiç kullanmıyorum tedbir olarak. Ama dediğiniz gibi tema yapımcısı çözüm üretirse güzel bir özelliktir. Bir çok yabancı kaynakta bu özelliğin kullanılması her zaman tavsiye edilir.
Html minify aynı şekilde off konumda kalmalıdır. İlk anlarda problem olmasa da sonradan sıkıntı olabiliyor. Zaten genelde gzip etkin olduğu için kullanmaya gerek kalmıyor aslında.
Image WebP Replacement On konumunda olursa .htaccess dosyasına işler ve unutabiliriz sonradan. Genelde resimleri manuel olarak optimize etmek daha faydalıdır. Bu yüzden Off konumunda kalması daha sağlıklı olacaktır. Ama bu şekilde kullanımın bir sakıncası yoktur. Sadece tercihinize kalmış bir durum.
Js combine; tema ile alakalı ayar gerektirebiliyor. Bu yüzden biraz dikkat edilmelidir.
Başka gözüme takılan bir ayar yok şu an.
Aslında default olarak gelen ayarlar bile çoğu temada yeterli olabiliyor. Zaten biraz kurcaladıkça tam ayarı tutturursunuz.
Kolay gelsin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Muhasebe Uzmanı
-
-
Ad Soyad
H** Ç**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Lite speed cache ayarlarını tam anlamıyla bilen birisi bir makale çıkarıp burada paylaşırsa mükemmel olur.
öksürüğe ne iyi gelir https://neiyigelir.com/oksuruge-ne-iyi-gelir
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Front end Developer
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Merhaba,
Yaklaşık olarak 2 saattir bu eklenti için bir rehber yazısı hazırlıyordum ve sizin yazınızı yeni gördüm, umarım çok geç kalmamışımdır. Şu bağlantıdan eklenti ayarlarını yapılandırabilirsiniz;
WordPress LiteSpeed Cache Eklenti Ayarları Nasıl Yapılır ?Eklentinin çok fazla ayarı olduğu için mümkün olduğunca detaylı anlatmaya çalıştım, umarım yardımcı olur, kolay gelsin.
MyBB Türkçe Destek Forumu | mybb.pro