lostyazilim
tr.link

İŞKUR'dan "Özel İstihdam" Sağlayacak İnternet Siteleri Hakkında Bilgi Edindik: Nereye Başvurulmalı? Ne Kadar Ödeme Yapılmalı?

26 Mesajlar 3.602 Okunma
lstbozum
tr.link

86314 86314 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 11.01.2018
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 495
  • Beğeniler 53 / 52
  • Ticaret 0, (%0)
İnternet sitesi açacak kişiler eğer insanlara iş bulmakta aracılık yapacaklarsa lütfen dikkat buraya! İkamet ettiğiniz şehirdeki en yakın İşkur şubesine gitmeleri ve bu konuda bilgi almaları çok önemli.

Biz ikamet ettiğimiz şehirde bulunan şubeye gittik ve projemizi anlattık sağolsunlar... yetkili kişi bizi yönlendirdi.

Özel istihdam sağlamak, aracılık yapmak isteyen kişiler internet sitesi projesinin sunumunu hazırlamaları ve il müdürlüğüne giderek izin belgesi almaları ayrıca, teminat için ödemeleri gereken miktarı yatırmaları gerekecektir.

Şahsen kendim bizzat gittim ve görüşmüş biri olarak kanunlara ve hukuka aykırı davranmadıkça ve gerekli başvuru işlemlerini tamamlandığınızda ayriyetten tabikii cidden internet projenizi gerçekleştirmekte ciddiyseniz, yatırım içinde ciddi miktarda çabalar göstermelisiniz. Ne diyordum... başvurular tamamlanınca ve kabul edilince emin olun işiniz sizinde kararlılıgınızla çok iyi verim alarak yolunuza devam edersiniz.

Bir şey daha... bu gibi ciddi konularda kimse çekinmesin, en yakın başvurulması gereken kuruma gitsin. İlla işlem gerçekleştirmek için olmayabilir sadece bilgi edinmekte olabilir.

Konu hakkında edindiğim bilgileri burada çok fazla aktaramadım dilerseniz aklınıza takılan sorularınızı yazın geri dönüş yapabilirim...

wmaraci
reklam

promhilo promhilo WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** B**
  • Mesajlar 56
  • Beğeniler 7 / 10
  • Ticaret 1, (%100)
Biraz daha detay verir misiniz
86314

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 11.01.2018
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 495
  • Beğeniler 53 / 52
  • Ticaret 0, (%0)
promhilo aklınıza takılan soru nedir hocam? Ona göre yardımcı olacağım size...

promhilo promhilo WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** B**
  • Mesajlar 56
  • Beğeniler 7 / 10
  • Ticaret 1, (%100)
brkakts Siz görüştüğünüz zaman size kurumda verilen bilgiler nedir mesela, ona göre hazırlıklı şekilde gidelim.
86314

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 11.01.2018
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 495
  • Beğeniler 53 / 52
  • Ticaret 0, (%0)
promhilo öncelikle, özel istihdam alanı yaratacak siteniz belli işkur kurallarını yerine getirmeli. Habersizce kullanıcılara açılan aracılık yapacak siteler ciddi manada cezalarla karşı karşıya gelebilir.

EkipNetwork EkipNetwork akacak para hesapta durmaz Platin Üye
  • Üyelik 18.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad H** M**
  • Mesajlar 1274
  • Beğeniler 365 / 365
  • Ticaret 170, (%100)
Konu için teşekkür ederim, değerlendireceğim :)
86314

kişi bu mesajı beğendi.

Gopher Gopher We Love Google! Kullanıcı
  • Üyelik 06.01.2018
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Yazılım Mühendisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 341
  • Beğeniler 35 / 191
  • Ticaret 0, (%0)
özel istihdam alanı yaratacak siteniz

Tam olarak nasıl oluyor? Özel istihdam nedir? Özel istihdam alanı bilip bilmeden nasıl yaratılır? Örnek siteler verebilir misiniz?

Bu sorulara cevap verirseniz daha açıklayıcı olabilir. Teşekkür ederim.
86314

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 11.01.2018
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 495
  • Beğeniler 53 / 52
  • Ticaret 0, (%0)
Gopher İş ilanı yayınlayan internet siteleri özel istihdam alanına girer. Bu nedenle bu internet siteleri kesinlikle iş arayan kişiden ücret talep etmeden iş bulmasına yardımcı olandır. Aksi takdirde iş bulmalarına olanak sağlarken ücret talep etmeleri halinde cezai işlem yapılır. Bu tarz siteler açılmadan önce mutlaka ama eğer ciddi internet projesi içerisindeyseniz dediğim gibi mutlaka İŞKUR'a başvurmalısınız. İzinsiz bu alanda internet sitesi açılamaz.

eesenxx eesenxx WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.09.2017
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Oyun.game
  • Konum Edirne
  • Ad Soyad E** E**
  • Mesajlar 207
  • Beğeniler 36 / 32
  • Ticaret 1, (%100)

brkakts adlı üyeden alıntı

promhilo öncelikle, özel istihdam alanı yaratacak siteniz belli işkur kurallarını yerine getirmeli. Habersizce kullanıcılara açılan aracılık yapacak siteler ciddi manada cezalarla karşı karşıya gelebilir.

Hocam benim sorum şu:

1. Sadece adsense geliri elde edeceğimiz sitemiz için bir resmiyet kazanmaya gerek var mı? Buradaki herkesten bu sorunun cevabını bekliyorum. Remiyet için sigortası vergisi bilmem nesi aylık 1k civarı gider çıkıyor. Ben zaten aylık 300-400 tl ancak kazanıyorum?
86314

kişi bu mesajı beğendi.

Coldcraftings Coldcraftings WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek C# , SEO
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** K**
  • Mesajlar 209
  • Beğeniler 16 / 54
  • Ticaret 1, (%100)
Daha önce iş ilanları tarzı siteler açıp kapattım bu nedenle işkur ile yakından bağlantılı olmak durumunda kaldım.İş ilanları tarzı siteler açıldığında işkur tarafına bildirilmesi gerekiyor diye biliyorum.Diğer kategorilerde işkur'un ilgisi dışındaki kategorilerde işkur gereği duyulmuyor diye biliyorum.İŞ İlanları sitesinden yakınımda 10-15Bin lira ceza yiyen tanıdıklarımda var :(

İnternet sitesi açacak kişiler eğer insanlara iş bulmakta aracılık yapacaklarsa lütfen dikkat buraya!
Arkadaş yazının başında belirtmiş zaten.Dediğim iş ilanları türünde site açacaklar için işkur'a başvurmaları gerekmektedir.Bir çok kişi o tarz siteleri illegal yollarla yayınlayıp işlem yapıyor.Ama işkur'a bildirilmesi gerekiyor :)
86314

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al