PHPacemisi Merhaba, siz benim yazdıklarımı yanlış anlamışsınız. Sorun değil biraz detaylı açıklayayım;

Ben Google sitemize giren kişilerin ip adreslerini ve çerezlerini okumuyor demedim. Evet Google, analytics JS ile kullanıcı ip ve çerezlerini kullanıyor. Hatta ona göre reklamlar yayınlıyor. Ve Google ait AdSense JS ile reklam tıklamalarını nasıl ve nereden tıklandığını öğrenebilir.

FAKAT;

Sitemize yorum yapan yani veri girişi sağlayan kişinin ip adresini göremez. Çünkü giren o yorum benim web sitemin veritabanına kaydediliyor. Yani Google hangi yorum hangi ip adresine ait olduğunu göremez. Google benim veritabanıma nasıl erişecek?

Mesela evet yorum yapılmadan aynı ip adresi ile ziyaret edilen siteye fayda sağlanmaz. Çünkü o bilgiler Google tarafından okunabilir. Ama aynı şey yorum için geçerli değildir.

AYRICA;

Yorum kısmı Google'ı etkilemek için değil. Gerçekten kullanıcıların yazı hakkındaki görüşlerini almak için vardır ve ayrıca bu sayfa güncelliğini sağlamak için sitemize ekstra bir SEO avantajı sağlar. Daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi bunu sağlamanın farklı yöntemleri vardır. Ama arkadaşın istediği insanları yoruma teşvik etmek.

Ve son olarak tabi ki doğal olarak gelen kullanıcılardan yorum almak kesinlikle daha sağlıklıdır.