konuyu açarken bu denli faydalı bir tartışma döneceğini tahmin etmemiştim. aklıma takılan birkaç konu var onları söylemeden önce şunu yazayım.
ben hobi olarak site açmış biriyim, teknik bilgim de kısıtlı o yüzden site işinde hırslı değilim ama bu olaya epey zaman ayırıyorum çünkü seviyorum. yani yorum yazma konusunda fikir alışverişi yapayım dedim yapmayadabilirim ama şu hile konusuna değineceğim. arkadaşlar kendi kendinize yorum yazmakla yeni açmış olduğunuz sosyal medya hesabınıza takipçi satın almak arasında hiçbir fark yok. niye takipçi alıyorsunuz? çünkü maalesef günümüzde insanlar beğendiği bir hesap dahi olsa az kişinin takip ettiğini görürse hesabı ciddiye almıyor. devir imaj devri. (ben hiç takipçi almadım ama bunu olağan görüyorum)
yorum konusunda da benzer bir durum var. @keremsamet 'in dediği gibi ziyaretçiler etkileşim konusunda çok ama çok cimri. özellikle belli bir yaş üstü aşırı temkinli. zaten 9-17 yaş grubu youtube'u sosyal medyayı, siteleri sürüklüyor, bunlar para kazandırıyor. daha kaliteli hesaplar görüyorum youtube'da etkileşimi yok.
merak ettiğim konular ise şu: diyelim ki gerçek bir kullanıcı yorum yazdı bir soru sordu ben de ona cevap verdim. google bu cevabı da mı sahtelik olarak algılayacak? hem veri girişi yapmanın google açısından nasıl bir aldatmacısı olabilir mantıken? böyle bir şey varsa da eğer ben bir arkadaşımın telefonundan yorum yazarsam bunda sıkıntı olur mu? sadece konum yakınlığı sözkonusu bir durum.
Gopher 'ın dediği gibi bizzat bazı yazılarımı güncelledikten sonra seo açısından faydasını gördüm. haklı. yorum yazmayı düşünme sebebim ise tekrar ediyorum. nasıl ki ziyaretçisi az hesaplar sevilse bile dikkate alınmıyor yorum bulunmayan yazılar da sanki kaderine terk edilmiş gibi görünüyor. ben sadece bir tetikleyici olarak ilk yorumu yazmayı düşünmüştüm.