Sitenizin indexlenmesi belli sebeplerle durmuş olabilir mi? Sitemap yolu yanlış olabilir mi search console da belirttiğiniz.
Google arama sonuçlarında sıra kaybeden makalenizi bulup yanındaki "cache" seçeneğine basarak google ın en son sayfayı ne zaman ziyaret ettiğini görebilirsiniz.
Tarih eski ise muhtemelen bir google bot sorunu vardır. Yani sitenizi incelemyi belli sebeplerle bırakmış olabilir Google.
Google arama sonuçlarında sıra kaybeden makalenizi bulup yanındaki "cache" seçeneğine basarak google ın en son sayfayı ne zaman ziyaret ettiğini görebilirsiniz.
Tarih eski ise muhtemelen bir google bot sorunu vardır. Yani sitenizi incelemyi belli sebeplerle bırakmış olabilir Google.
Cevabınız için teşekkürler. Şu anda sorunu henüz çözemedim ama çözersem yazarım fakat sorunumun tam olarak izah edemediğimi düşünüyorum. Şu şekilde somut olarak belirteyim;
Örneğin, evde çiçek bakımı nasıl yapılır diye bir yazım var. Bu yazı en az 20 değişik aramada hit alıp günlük 400 hit çekmektedir. Bu son bir ayda 100 hite kadar düştü. Hitlerin bu kadar düşmesinin temel sebebi şudur. Bu yazıda en çok hit çeken arama sorgusu; " çiçek bakımı" sorgusudur. Bunun yanında "evde çiçek bakımı" sorgusu da en çok hit getiren 2. sorgu idi. Ama şimdi bu 2 sorgulamada site artık çıkmıyor. Yani tamamen silinmiş durumda. Fakat diğer yan sorgulamalar olan evde çiçek bakımı nasıl olmalı ya da ev çiçeği bakımı nasıl yapılmalı gibi az hit getiren aramalarda yazım halen eski konumlarda durmaktadır.
Özetle; yazıda hit kaybı oldu ve bunun temel nedeni ana sorgulama sonuçlarında sıralamadan silinmesi iken yan sorgulamalarda halen eski konumda yer almaktadır. Bu da halen ggogle botlarının geldiğini göstermektedir.
Sitede 100 yazı varsa 90 adet yazıda sorun yok. Bu şekilde ortalama 10-15 yazıda söz konusu sorunun aynısı var. Sitede lokal bir sorun var ama çözemedim.
Şu an aklıma gelen tek şey, anahtar kelime yoğunluğunun fazla olması ya da googlenin son 1 aydır yapmış olduğu yoğun güncellemenin artçı sarsıntıları olabilir.