Lions adlı üyeden alıntı

Ne alakası var etik değil? Sokakta simit satan adam nasıl vergisini veriyorsa bir işten kazanç sağlayan kişi de vergisini verecek. O adam çıkıp "Simit sarayı 10x kazanıyor benim vergi vermem etik değil!" mi desin?

Zengin çocuğunun tuvalet kağıdı konusuna girersek zengin olanı sorgulamak gerekir. Senin de milyar dolarlık holdingin olsa sen de çocuğunun karnını simit çayla doyurmayacaksın. Kimse kendini kandırmasın.

Devletin vergileri fazla alma konusuna gelirsek. Evet, devlet absürt çok vergi alıyor hele de araba alırken, burada da devlet fazla vergi alıyor ben vergi vermem demek yerine devletin fazla vergi almasını önleyecek şeyler yapmak gerekir. Devletin, ABD nin de vs bir sürü vergiler aldığı bir işi kimse bize zorla yapın demiyor. Kimse boğazımıza çöküp illa bu işi yapacaksın demiyor. Memnun değilsek başka iş yaparız.

Devletin haksız vergi almasını vergi vermeyerek değil, devlette bir yerlere gelip, kademe elde edip kuralları baştan yazarak yapılır. Nasıl ki simitini satan adam, ayakkabı boyayan adam işgaliyesini, vergisini ödüyorsa biz de ödemek zorundayız.


Vergi vermeyin demedim. Bu konuda alt tabakadan vergi alınması doğru değil dedim. İyi oku. Celladına aşık köle gibi olmuşsunuz anasını satayım.
Emekçinin hakkını savunmadığınız sürece, ağzınız da ki lokma alınınca bazı şeylerin farkına varacaksınız.

Bir kere de sesinizi Yatlara yapılan %8 oranındaki ÖTV'nin herhangi bir süre sınırlaması olmaksızın % Sıfıra indirilmesine, daha önce yat ve kotra alımları üzerinden ödenen %18 KDV'nin %1’e indirilmesine çıksın.
Anca simitçi vergi ödeyecek diye bağırırsınız. Bağırsana kardeşim. Senin aylarca çalışılıp kazandığın parayı 1 günde harcayan şahıslar vergisini ödeyecek diye!