arkadaşlar yeni bir blog açacaksanız ve konu bakımında sıkıntı çekiyorsanız ya da çok kazançlı bir blog açayım parayı bulayım diyorsanız hiç bulaşmayın. Rekabeti çok olan bir alanda çok emek gerektirir. Peki rekabeti olmayan alan kazandırmaz diyeceksiniz. Ama orda duralım rekabeti az olan bir alan her zaman daha çok kazandıracaktır emin olabilirsiniz.
Popüler bir konuda mesela örnek bitcoin nedir? bu kelimede ilk sayfaya girmek için reklam vermezseniz öyle basit bir reklamda değil baya sağlam bir yatırım yapmasanız ilk sayfaya giremezsiniz? peki emeğiniz ne olur çöppp olacaktır. Ama felsefe nedir gibi bir yazıda ilk sayfada çıkmanız daha kolay olacaktır. Kazanç konusunda aslında size tavsiyem genel blogtur. :D Herkes niş blog der fakat bence tamamen niş blog saçmalık yani niş blogta bir yere varamazsınız. Her konuda yazamazsanız dahi her konuda yazı satın alabilir diğer yazılara bakıp araştırıp daha iyisini yazabilirsiniz? ilk başta genel blog biraz saçma gibi gelebilir veya deniliyor ki çöp site olur. Belki doğrudur dedikleri ama size şöyle diyeyim özelden genele doğru siteyi kurduğunuzda asla bu çöp blog olmayacaktır. Önce rekabeti az olan konuyu tamamla sonra konuyu değiş ilk konu ile alakalı olsun.
felsefe-sosyoloji-psikoloji-edebiyat-tarih-coğrafya gibi felsefeden başlayıp coğrafyaya kadar siteyi taşıyabilirsiniz. Bence böyle site tutar. Asla vazgeçmeyin.
ayrıca belki önemsiz olduğunu düşüneceksiniz
ama domain konusu yani belki bir blogta en önemli şeydir.
nedeni ise google konusunda değil kullanıcılar bazında düşünün. Kullanıcıya hitap eden akılda kalan domain en güzel domaindir.

kısa domainler seçin anlamsız bir anlamı olsada olur :D yoded.com gibi bir alan adı eğer boşta olsa kesin alınırdı. siteye giren isimi unutmazdı :D