lostyazilim
tr.link

Niş Siteler ile Yükselişe Geçmek Hakkında Birkaç Soru

23 Mesajlar 2.980 Okunma
lstbozum
tr.link

mrtrclb mrtrclb WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 1379
  • Beğeniler 538 / 538
  • Ticaret 7, (%100)
Stores öyle ama tanıtım yazısı satışlarında, site satışlarında ve en önemli kişisel motivasyonda çok etkili şu kahrolası :(

Ama şunda haklı değilsiniz, niche bloglarda güncellik kesinlikle önemlidir...8 yıllık deneyimim bunu söylüyor

wmaraci
reklam

defensive defensive WM Aracı E-Mail Onaysız
  • Üyelik 29.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** K**
  • Mesajlar 893
  • Beğeniler 14 / 167
  • Ticaret 35, (%100)

daniel1336 adlı üyeden alıntı

Hocam peki sınır var mı gireceğimiz kelime sayısında. Bende ilk kez tek sayfa site açacağım. Domain direk niche 3 kelimeden oluşuyor domainin kendisi.

Asıl sorum şu ben bu siteye 100 adet 100 kelime makale siparişi verdim alt başlıklarda. İlk başta kaç kelime ile başlayıp daha sonra bunları nasıl bir periyot ile yazıya eklemem daha doğru olur. Bilginiz var mıdır acaba.

Kelime sınırı diye bir şey yok fakat rekabeti yüksek kelimelerde 300 kelime yazıp bırakmamak gerek. Çok uzatıp okuyucuya aynı bilgiyi vermek de sıkıntı oluşturabilir. Bu yüzden rakiplerinizi incelemenizde fayda var.

BocekBasi BocekBasi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Sıradan
  • Konum Kahramanmaraş
  • Ad Soyad S** T**
  • Mesajlar 2842
  • Beğeniler 374 / 374
  • Ticaret 30, (%100)
Bu niş site ne oluyor tam olarak beyler biri benide aydınlatsa:)

https://dapasorgu.com

emreeigde emreeigde WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Sağlık Bakım Teknisyeni
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad E** İ**
  • Mesajlar 72
  • Beğeniler 4 / 15
  • Ticaret 14, (%100)
Benimde merak ettiğim bir konu hocalarım yazıları güncel tutulması gerektiğinden söz etmiş ama güncellikte bir yere kadar yapılamaz mı sonuçta ekleme yapacağınız yerler tükenecek ve bir noktada tıkanacağız bu nis sitenin gerılemesıne yol açar mı

wmaraci
wmaraci

birhabervar birhabervar WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.10.2017
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Editör
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 378
  • Beğeniler 169 / 125
  • Ticaret 0, (%0)
Bence kesinlikle içerik bitmez. Site ne kadar niş olursa olsun o konuda, en azından kıyısından köşesinden geçen yazılacak başka şeyler bulunur.

Örneğin akciger.com diye bir site açtınız diyelim. Akciğer'in işlevleri sınırlı, akciğerden kaynaklı hastalık sayısı sınırlı, akciğerin diğer organlara etkileri sınırlı. Akciğeri nasıl dinç tutacağınızın yöntemleri sınırlı. Her şeyi yazdınız diyelim. Yazacak başka bir şey kalmamış diye düşünebilirsiniz ama konuya, akciğer kanserinden kurtulan insan hikayeleri, akciğer konusunda uzmanlaşmış doktor görüşleri/röportajları gibi sonsuz bir kaynak içerisine girebilirsiniz.
lastpavel

kişi bu mesajı beğendi.

daniel1336 daniel1336 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Makine Mühendisi
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad İ** K**
  • Mesajlar 1337
  • Beğeniler 587 / 525
  • Ticaret 36, (%100)

Stores adlı üyeden alıntı

rakiplerini kontrol et abi. Bak bakalım x nasıl geçer konusunda kaç kelime yazmıslar sen x in faydaları nelerdir konusunda kaç kelime yazmıslar. O içeriklere göre daha doyuruuc içerikler çıkar.

Tecrübelerim doğrultusunda en sağlam içerikler 700-1200 kelime civarı olan içerikler oluor genelde. Daha uzunu okunmuyor daha kısası da okuyucuyu tatmin etmiyor. Her ikisinde de tek sayfa ziyaretinden sonra çıkıyor ziyaretçiler. Bundan dolayı en tatmin edici makaleler 700-1200 kelime oluyor.

defensive adlı üyeden alıntı

Kelime sınırı diye bir şey yok fakat rekabeti yüksek kelimelerde 300 kelime yazıp bırakmamak gerek. Çok uzatıp okuyucuya aynı bilgiyi vermek de sıkıntı oluşturabilir. Bu yüzden rakiplerinizi incelemenizde fayda var.

Benim kurmak üzere olduğum site daha çok şuna benziyor arkadaşlar:

Örnektir tamamen:

Ankaradakiozelokullar.com

ozelokuladi1 - 100 kelime tanıtım makalesi
.
.
.
ozelokuladi100 - 100 kelime tanıtım makalesi

Yani 100 ayrı okulu 100 kelimeden tanıtıyorum. Sizce nasıl bir proje olur bunu tek sayfa yapmak mı mantıklı yoksa tek bir ana sayfada sabit yazı 1.5k kelime gibi, ardından günlük olarak ayrı bir okulun tanıtım yazısını mı girmeliyim. Biraz beyin fırtınası yapalım :) Şuan yazdırıyorum 100 adet 100 kelime makale sipariş verdim arkadaşlar bu arada, yani beyin fırtınası diyorum ama gerçek bir ihtiyacım da var önerilerinize :)
Stores

kişi bu mesajı beğendi.

Stores Stores WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 1500
  • Beğeniler 75 / 531
  • Ticaret 55, (%98)
bence ana sayfa sabit yazı asıl anahtar kelimene yönelik "ankaradaki özel okullar" 1000-1500 kelime civarı. İçerisinden ufak ufak linklemeler ile yazılarına yönlendirmeler. Yazıları da 2 güne 1 3 güne 1 sekilde yayınlamak en iyisi olur. Tabi benim görüşüm bu uzman falan değilim sadece kendi görüşüm.
daniel1336

kişi bu mesajı beğendi.

daniel1336 daniel1336 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Makine Mühendisi
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad İ** K**
  • Mesajlar 1337
  • Beğeniler 587 / 525
  • Ticaret 36, (%100)
Stores Hocam bende aynısını düşünüyorum aslında ama bende işte uzman değilim maalesef niche konusunda o kadarda. 100 Adet 100 kelime makaleyi alt alta koysam 10k gibi bir makale oluyor zaten oda sıkıntı olur diye düşünüyorum tek sayfada. Dediğiniz gibi en mantıklı galiba.

birhabervar birhabervar WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.10.2017
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Editör
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 378
  • Beğeniler 169 / 125
  • Ticaret 0, (%0)
Eğer özel okullar veya gibi bir siteyse yenileme imkanınız daha kolay. Tamam 100 kelimelik tanıtım yazıları ekleyin ancak bu siteye girenler tanıtım yazısından istediği sonuca ulaşamayacak. Eğer bunlar özel okulsa, öğrenciler buraya neden gitsin? Daha net ifadeyle ben Ankara'da özel bir okulda okumak istiyorsam niçin A değil de B okulunu tercih etmeliyim. İnsanlara karar vermeleri için yardımcı olmalısınız.

Benim tavsiyem, okullar hakkında tanıtım yazılarını yazıp, hit almaya başladıktan sonra öğrenci ve yönetici röportajlarına başlamalısınız. Hatta bu röportajlar orta vadede bu okullardan kayıt dönemlerinin hemen öncesinde reklam almak için de bir bağlantı oluşturur.

İnternette X okulunu araştıran birisi genellikle öğrencilerin en çok şikayetçi oldukları konuları araştırır diye tahmin ediyorum. Dolayısıyla o kadar da kısır bir site değil. Ankara'nın okul seçmek için kılavuz sitesi haline gelirseniz ve popülerleşirseniz hem kazancınız çok iyi olur, hem de referans olursunuz.

Ancak, size bir tavsiyem de 100 tanecik okul için 100 kelimecik makaleyi dışarıya yazdırmak kadar tembel davranmayın zira iyi bir SEO çalışması yapmalısınız. İç linklemeye de azami hassasiyeti göstermenizi tavsiye ederim.
daniel1336

kişi bu mesajı beğendi.

Barun Barun 1910 Kullanıcı
  • Üyelik 17.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Radyasyon
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 1639
  • Beğeniler 157 / 233
  • Ticaret 8, (%100)
Burak Oran’ın yayınlamış olduğu bir makale mevcut. İncelemeni tavsiye ederim.
https://wpmavi.com/blog/makale-yazarak-para-kazanmak.html

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al