lostyazilim
tr.link

Niş Siteler ile Yükselişe Geçmek Hakkında Birkaç Soru

23 Mesajlar 2.986 Okunma
lstbozum
tr.link

Erhanyavuz91 Erhanyavuz91 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Doktor
  • Konum Erzurum
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 719
  • Beğeniler 127 / 221
  • Ticaret 22, (%100)

defensive adlı üyeden alıntı

Sağlık gibi genel bir sektörde içerik bitmez. Belirlediğiniz niş site tam olarak neyi hedefliyor? önce bunu iyi tasarlayın. Yaptığım bir kaç şeyi söyleyim, içerik yazımının dışında genelde içerik güncellemesi yapıyoruz, o içerik daha iyi hale nasıl getirilir, eksikler nelerdir?

Gerekiyorsa yazının bir kısmını silip onun yerine daha detaylı bir bilgi veriyoruz.

Şu an uğraştığım bir sitede ilk yazı 700 kelime yazılmış bırakılmış 2016 yılında, hedeflediği kelimede 2.sayfada, yazının eksik yerlerini, h2, h3 belirledim ve yazının bir kısmını sildim (yaklaşık 300 kelime kadarı) yerine bir yazı yazıldı ve içerik 1200 kelime oldu. 2 ay sonra içeriğe 1 adet özgün (shutterstock satın aldım) resim ekledim ve alt etiketine hedeflediğim kelimeyi girdim, 450 kelimelik bir yazı daha ekledim ve alt sayfalardan bir tanesine giden çapa olmayan bir link ekledim. 1 hafta sonra ilk sayfaya girdi. şu an 4.sırada duruyor (ilk 3 edu). Sayfa istediğim yerde. Bu sayfanın istediğiniz yerde durmasını istiyorsanız bence güncelleme gerekli. (insanların aradığını bulması yeterli)

Emek emek emek diyorsunuz kısaca :)
Sağlık üzerine incelediğim niş bloglar en son 2016 yılında güncellenmiş birçok konuya sahip olmasına rağmen oldukça başarılılar ama güncel kalmamanın zamanla olumsuz etkileyeceği kanaatindeyim.

wmaraci
reklam

daniel1336 daniel1336 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Makine Mühendisi
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad İ** K**
  • Mesajlar 1337
  • Beğeniler 587 / 525
  • Ticaret 36, (%100)

birhabervar adlı üyeden alıntı

Eğer özel okullar veya gibi bir siteyse yenileme imkanınız daha kolay. Tamam 100 kelimelik tanıtım yazıları ekleyin ancak bu siteye girenler tanıtım yazısından istediği sonuca ulaşamayacak. Eğer bunlar özel okulsa, öğrenciler buraya neden gitsin? Daha net ifadeyle ben Ankara'da özel bir okulda okumak istiyorsam niçin A değil de B okulunu tercih etmeliyim. İnsanlara karar vermeleri için yardımcı olmalısınız.

Benim tavsiyem, okullar hakkında tanıtım yazılarını yazıp, hit almaya başladıktan sonra öğrenci ve yönetici röportajlarına başlamalısınız. Hatta bu röportajlar orta vadede bu okullardan kayıt dönemlerinin hemen öncesinde reklam almak için de bir bağlantı oluşturur.

İnternette X okulunu araştıran birisi genellikle öğrencilerin en çok şikayetçi oldukları konuları araştırır diye tahmin ediyorum. Dolayısıyla o kadar da kısır bir site değil. Ankara'nın okul seçmek için kılavuz sitesi haline gelirseniz ve popülerleşirseniz hem kazancınız çok iyi olur, hem de referans olursunuz.

Ancak, size bir tavsiyem de 100 tanecik okul için 100 kelimecik makaleyi dışarıya yazdırmak kadar tembel davranmayın zira iyi bir SEO çalışması yapmalısınız. İç linklemeye de azami hassasiyeti göstermenizi tavsiye ederim.

Hocam aslinda cok alakasiz bir alandi o ornek vermistim ama mantiginizi anladim kendi projeme uygulayabilirim tesekkir ederim. Neden 100 kelime, ben onlari zaten 200+ ya cikaracagim, 200 kelime alsam 400+ ya cikarirdim. Suan site sayim fazla yetisemiyorum hem makale sektorune de destek olmak lazim bende zamaninda yaptim makale yazarligi ciddi anlamda ama artik kendi sitelerime yetisemememin mutlulugunu yasiyorum :)
birhabervar

kişi bu mesajı beğendi.

birhabervar birhabervar WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.10.2017
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Editör
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 378
  • Beğeniler 169 / 125
  • Ticaret 0, (%0)

daniel1336 adlı üyeden alıntı

Hocam aslinda cok alakasiz bir alandi o ornek vermistim ama mantiginizi anladim kendi projeme uygulayabilirim tesekkir ederim. Neden 100 kelime, ben onlari zaten 200+ ya cikaracagim, 200 kelime alsam 400+ ya cikarirdim. Suan site sayim fazla yetisemiyorum hem makale sektorune de destek olmak lazim bende zamaninda yaptim makale yazarligi ciddi anlamda ama artik kendi sitelerime yetisemememin mutlulugunu yasiyorum :)

Çok haklısınız ben de makale sektörüne destek olmak taraftarıyım. Ancak böyle bir konuda o 100 makalenin de tek kalemden çıkması çok önemli. Ben ne zaman başkasına yazı yazdırsam makaleyi yazma süresinden daha uzun süre düzeltmekle uğraşıyorum :)
daniel1336 maremkurt

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al