Backlinkcigeldi adlı üyeden alıntı
Vergisiz devlet olmaz bu konuda herkes hem fikir eyvallah.
Lakin bu dozu iyi ayarlamak gerekir. Haberiniz var mı bilmiyorum. Her gün bir şeylere kurus kuruş artarak zam geliyor. Geçmedigin lakin senin adına söz verilen köprünün, ayda yılda bir gittiğin lakin hergün hasta sözü verilen hastanenin vergisini ödüyorsun. İçtiğin sudan yediğin ekmege her seyde yüksek vergi odüyorsun.
Dünyanın en pahalı benzini kullanıyorsun. Devletin amacı adaletsizliği rayına koymak değil. Bosalan devlet kasasını doldurmak. Diyanet bile para dilenir duruma geldi o kadar bütçeye rağmen.
Evinizdeki su faturasindaki vergilere bakın kardeşim, içtiginiz sudaki vergiye bakın. Bunlar insanca konulan vergiler değil.
Motorine bugün de 13 kuruş zam var. İki günde 30 kuruş zam!
Teşvik paketinde 23 firmaya verilecek 135 milyar₺ destek var bu firmaların %80ni yandaş. 5 6 sene once kasımpaşada esnaflık yapan kişi bu ay şeker fabrikasını satın aldı.
Düşün kardeşim düşün. Gelir dengesi yok. Gider dengesi yok. Ülkede hiçbir sey düzgün değil.
Bazı gelir vergisi kesinti (stopaj) oranları;
Kitap yazarı %17
Asgari ücret %15
Hamal %10
Milli futbolcuların maç primleri %5
Bu adalet mi???
Bazı ürünlerin satış fiyatı içerisindeki vergi oranları;
-Bir paket sigaranın %82’si
-Bir şişe rakının %71’i
-Bir şişe biranın %60’ı
-Bir litre benzinin %55’i
-Bir litre motorinin 50’si
-Bir cep telefonunun %41’i
vergilerden oluşmaktadır.
Tabutta KDV %18
Kefen bezinde %8
Durum vergi vermek değil. Bizim sitemimiz devlet eliyle soyulmak. Yoksa her şey adaletli olsa neden sitem gösterelim?
Otomobiller de mesela
2.0 motor üstü otomobil;
Gümrük girişi: 100.000₺
TRT payı 400₺
ÖTV 160.640₺
KDV 46.987₺
MTV 3.022₺
Toplam vergi 211.049₺
Satış fiyatı 311.049₺
(Aynı aracın radyo-cd çaları ort. 650₺, onun için ödenen TRT payı 400₺)
Neyse neyse anlamamakta ısrar edenler elbet olacaktır.
İyi geceler.
Yurtdışıyla kıyaslamış bir arkadaş
Dostum abdde almayada falan alınan asgari ücretleri ve alım gücünü Turkiye ile kiyaslama kıyaslanmaz. Mesela iyi bir yazılımcı o ulkelerde minimum senelik 100 bin dolar ve üzeri alıyor. Aylık 10k diyelim 120kdan
Türkiye de ortalama/iyi bir üniden mezun yazilimci ne kadar aliyor?
Ne ödüyor?
Alım gücü ne?
Kıyaslanamaz...
Avrupada işçi olanlar yazın Türkiyeye tatile geliyor 1 2 ay tatil yapıyor. Sen kendi ülkede kac gün ceşmeye bodruma gidip tatil yapabiliyorsun peki???
Onu geçtim. Ayda kaç kg et yiyorsun. Pardon gram :)
Bunların hepsi doğru verginin vergisi veriliyor artık elektrikte bile TRT payı var . 125 TL gelen elektrikte 63 TL si kullanım gerisi TRT ve dağıtım bedeli , Arkadaş sen dağıtacaksın ki bu elektriği ben kullanabileyim her ay mı dağıtım için yatırım yapıyorsunda parasını alıyorsun .
Velhasıl vergi almak işin en kolay yolu , herkes vergisini vermek ister tamam ama insanlar kazanamıyorsa ve hep ödemek zorunda kalıyorsa birilerinin artık düşünmesi lazım bu şekilde vergi vergi vergi üstüne vergi sürdürülebilir değil .