Gopher adlı üyeden alıntı

Merhaba. Siz online bir işletme kurmuşsunuz ve insanlara hizmet veriyorsunuz. Eğer her ay düzenli olarak (1000-3000+ vs.) gelir elde edeceksiniz.

Hesabınıza farklı hesaplardan para transferi olduğu için banka bunu bir süre sonra maliyeye bildirecektir ve gereken ceza vs. uygulanacaktır. Tabi bu hemen olmaz iyi bir gelir ve birikim elde etmeniz halinde oluşacak. Merak etmeyin.

Eğer işleriniz yakın zamanda istediğiniz gibi giderse, Mesela 4-5 ay sonra bir baktınız işler tıkırında ve kazancınız da artıyor. Gidip bir muhasebeci ile görüşün. Onlar sizi en iyi şekilde yönlendirecektir. gerekli evraklar, gelir vergisi oranları vs. vs.

iyi çalışmalar.


Merhaba hocam, açıkçası vergi ödeme yanlısıyım ve ceza vs gelmesini istemem. PayTR'ye geçeceğim. Paywantıda yarın itibariyle kapattıracağım ama şimdi bu adımlardan sonra yapmam gereken nedir? Herhangi bir sanal pos şirketine başvuracağım ve sadece vergileri başlatmak için ne yapacağım? Bu konu hakkında çok bilgisizim ve bilip bilmeden herhangi bir vergi kaçırmak istemem doğrusu.