Sıralama şu şekilde olmalı:
1)Basit html sayfalar yapmaya çalışmalısın. Hatta çizip çizdiğini birebir aktaracak duruma gelmelisin. Bu esnada css'i bu html'den ayıramayacağımız için css de öğrenmelisin. En basit bir html sayfada dahi css olmadan hiçbir şey yapamazsın.
2)Açılır kapanır menüler, bir butona bastığında browserda olmasını istediklerini yapmak için basit js betiklerine çalışmalısın. Tabi bu da demin html olarak oluşturduğun sayfayı geliştirmek için. Mesela butona basınca ekrana bir mesaj çıksın.
----Bu aşamaları defalarca farklı farklı kendine zorunlu kılacağın ödevler gibi yapıp durmalısın----
3)Bu aşamada php başlangıç videoları izleyebilirsin. Mesela bir html sayfa oluşturdun. Bir form koydun. Artık o formu post ettirmelisin ve veritabanına formdaki verileri kayıt edecek duruma gelmelisin. Form işlemlerini düzenleme, silme, ekleme şeklinde değiştire değiştire denemeler yapmalısın. Ardından session nedir öğrenmen gerekli. Aslında çok basit birşey. Mesela üye ol ve üye girişi yapmayı öğrenmelisin. Bu aşamada ilerlediğini düşündüğünde bir sonraki aşamaya geç.
4)Form işlemlerini artık js ile yap. Post ederken ajax kullan.
5)PHP de post ve view dosyalarını artık ayır. Ajax ile post ettiğinde postun sonucu json bir sonuç döndürsün. Bu dönen sonucu yine js ile kullanıcıya bildir.
6)Php de bir anlık mesajlaşma scripti yaz(normalde bu proje için php kullanılması intihar olur). Bu projede postları yine ajax ile yap ve sürekli olarak yine ajax ile mesajları güncel tut.
7)Php de üyelik sistemli bir proje düşün yapmaya başla ve bitir.
8)Artık php de oop kullanmadan basit bir script yazmayı az çok öğrendin. Şimdi oop öğrenmelisin. oop öğrenmek için bir pattern seç. Mesela MVC. Aynı projeyi MVC olarak yazmaya gayret et.
9)5-6 farklı projeyi oop düzeyini geliştirerek yapmaya başla ve bitir. Bu aşamada daha çok js ve basit js kütüphaleri kullan. Mesela jquery.
10)Bir php framework öğren. Daha önce yaptığın projeleri o frameworklerde yazmaya gayret et.
11)Artık php de junior(başlangıç) düzeyine erişmiş bulunmaktasın.
12)Bu aşamada sıklıkla pattern ve php'nin güncel oop prensipleri üzerine makaleler okumalı ve kendini yenilemelisin.
13)Yaptığın projeler ilerledikçe php'nin bazı konularda hantal olduğunu ve sana çözüm getirmediğini görmeye başlayacaksın. Fakat bu hemen olmayacak. Bu aşamada web servis mantığını, api mantığını ve hatta kendi yazdığın projelere api oluşturmayı öğrenmelisin.
14)Tüm bunları tamamladığında ve php bana yetmiyor daha çok veri güncellenen daha dinamik projelere geçmek istiyorum dediğin anda node.js ile gerçek js serüvenine başlayabilirsin. Fakat php den hiçbir zaman kopamayacaksın. Node.js ile yazarken arada bir yerlerde php ye de ihtiyaç duyacaksın.

Neden angular'dan başlama, neden node.js'den başlama neden react'dan başlama (hepsi farklı şeyler)?
Bunların hepsi günümüzün mükemmel çözümleri. Ancak bu çözümlerin ne sebepten doğduğunu anlaman için yukarıdaki aşamaları geçmen gerekiyor. Ayrıca php daha kolay kurulan, her yerde iş yapılabilen, dünyadaki datacenterların %80'inde çalışan bir dil.

Yukarıda yazdığım aşamalar şanslı isen 1 yıl şanslı değilsen 2 yıl hardcore çalışmayı gerektiriyor.
Sonunda olacağın şey ise orta düzeye anca yaklaşmış bir php programcı.

Neyi öğreneceğim diye zaman kaybetme. Bugun gerçek bir yazılım şirketinde çözüm kıtlığından 1 haftada yeni bir dil öğrenen programcılar var. Bu işe başlayacaksan her gün öğreneceksin. Neyi öğreneyim diye araştırmak yerine nasıl öğrenirimi araştır.