@WebDevelopers , malesef kodlama ile ömür geçeceğine inanmıyorum, ya fıtık olursunuz ya ruh hastası :) Malesef PHP tek başına "şasesi olmayan bir bugatti" gibi çelimsiz ama çok güçlü :), bunu HTML ile şaseler, CSS ile süsleriz. Eskiden bu daha kolaydı şimdi CSS kodlamak için SASS ve LESS gibi diller öğrenmekte zorundasınız ayrıca bu 3 lü JS'siz olmuyor, JS'nin de artık modası geçiyor ve JAVASCRİPT'in son atılımları ile Jquery kütüphanesi de geride bırakılıyor yani sırf kaliteli bir site yapmak için en az PHP - CSS ( SASS | LESS ) - HTML5 - XML - JAVASCRİPT gibi 5 ara veya ana dil bilmelisiniz, bu işi ömür boyu sürdürmenin zor olacağını düşünüyorum çünkü 50 'li yaşlara gelirlen insanın beyin pili bitiyor :D bunlara da pil lazım, tercih sizin yinede.

Ayrıca PDO, MYSQLİ gibi MYSQL bağlantı sınıfları için zaten piyasadaki en baba PHP kodlayıcısı bile internetteki hazır kodlardan görsel veya direkt olarak istemeden faydalanıyor çünkü PDO kullandıkça açılan bir kütüphane + halen mysql'in hatalarına düşmemek için gelişiyor. Bu yüzden kaygılanmayın :)

Benim de bazen PDO connect'te sırayı karıştırıp baktığım CTRL+C ve CTRL+V yaptığım oldu fakat bunu öğrenene kadar yaptım bunu alışkanlık yapmaktansa şöyle yapmanı öneririm.

Kodu yazmaya başla;
$dbh = new PDO('mysql:host=localhost; ? acaba veritabanı ismi mi geliyordu yoksa onu en son mu yacaktık ? diye düşündüğünde takıldığında internetten bak ve elle yaz :) böylece mutlaka 10. 20. yazışta koda tekrar bakmak için uğraşmayacaksın.

Ben : 13.yaşımdan bu yana 10 senedir PHP ile uğraşıyorum ve halen daha şu REGEX yani düzenli ifadelerde yazdığım pattern'nin doğruluğundan emin olamıyorum bazen 20-30 deneme yaptığım oluyor ve bunu türkçe kaynaklardan öğrenmek çok zor birçok terimini yabancı Youtube videoalarından gerek translate ederek gerekse video 0.5 te oynatarak felan öğrenmişimdir bu konu hakkında, türkiyede malesef birçok alanda "eğitim kitabı" yazarken okurun alacağı bilgiden fazla vereceği paraya bakıldığı için her şey aceleye getiriliyor, adam biliyor ama kitapta aktaramıyor.