Çok görmeyin. Bu arkadaşa misal Koç grubundan 20 bin tl maaşla müdürlük teklif etseler, "sen trilyonlar kazanacaksın bana 20 bin vereceksin" diyerek reddedecek. Çünkü benden başka kimse kazanmasın diye düşünüyor. O halde boşta gezmesi gayet normal. –evet reddetmez–

Bir sefer şahit olduğum bir olay, geçen sene referandum öncesi, adamın biri geldi bana çay alsana dedi. Dedim ki git şu standa broşür dağıtacak adam arıyorlar, para verecekler. Ne kadar verecekler dedi, 50 lira veriyorlarmış dedim. 50 lira için uğraşamam dedi. Biraz konuştum, sokakta yaşadığını ve hiçbir geliri olmadığını öğrendim.

Malesef var böyle insanlar. Ancak hayat da karar da kendilerinin. Eleştiremeyiz, hakir göremeyiz. İnsanları beleşe alıştıran sistemimiz sorunlu. Eğitim sistemimiz çalışmayan öğrenciye sınıf geçiriyor, toplum sistemimiz çalışmayan insanın karnını doyuruyor, ne bekliyorsunuz ki. Böyle birden bire değişecek bir şey de değil, en az 2 nesilde ancak durumu toparlarız.

@pubhane çok doğru söylüyorsun kardeşim. Ancak google gelirlerine baktığında 10 yazıyı 2 tlden yazdırırsın biri hepsinin gelirini getirmezse para boşa gidiyor. Biz de kazanamıyoruz ki verebilelim. Çok güzel kazanan kişiler 2 motive edici başlık açsın şuraya. Nereye baksak üç on kuruş para kazanan ve artıramayan kişilerin şikayetleri.