Ortalama bir anadolu şehrinde takribi 500.000-1.000.000 arası bir sıralamada okumak ise hedefin elbette seni etkilemez. İki soru çözüp sınava giriyorsan elbette etkilemez. Ama ilk sıralardaki yarısı etkiler. 1 hafta fazla çalıiacaklar veya 1 hafta ile nolmuş olayı değil. Psikolojiye bakacaksın. Sınavın ismi değişmiş nolmuş değil. Bu durumdan etkilenen adam zaten ileride KPSS te girecek adam değil. Etkilenen beyinler yaş grubunun en zeki en çalışkan 10-20 bin kişisi. O fazldana 1 gün bile nasıl bir yıpranma nasıl bir psikoloji savaş haberinolmayan adam gelmiş benimde sınavını ileri aldılar diyor.
Bu kadar abartma ya gerek yok arkadaş hayatın kendisi bir sınav zaten. Yaa zaten son hafta adam oturup konu mu çalışacak. Psikolojik savaş diyorsun merak etme ben sağlıkciyim psikoloji alanında senden daha fazla deneyim ve bilgiye sahibim yani burada psikolojik savaş diyorsun da biraz abartılı konuşuyorsun. Ben yapım gereği çok fazla stres yapmam sonuçta altı üstü bir sınav 2016 KPSS'ye girdim puan düşük geldi sıkıntı etmedim tekrar deneyeceğim bu yaz. İnsanlar bir sınav için bu kadar kendini yıpratmasina gerek yok. Ama zaten çalışan hakettiği yere gidecek yani 1 hafta için öğrencilerin tüm emeği heba olmaz merak etme.