Ben bu işlemi 2 ayda ancak tamamladım ve şuan kelime filtrelerinden çıkmaya başladı. Her şeyin uzun zamanla bozulduğunu ve bu düzelmenin de uzun süreç içerisinde olacağını unutmamak gerek. Etiketlerin boş olduğunu görüp rahatsız oluyorsanız ve ziyaretçi için tıklamaktan başka bir şey ifade etmiyorsa gereksiz olduğunun kanatindeyim. Tabii liste görevleri için oldukça kullanışlı ama bir etikette tek yazı veya sadece 2 yazı olmamalı. O konuda çok yoğunlaşıyorsanız açmanızda fayda var. Yaptığıma adımlar:
etiketleri nofollow ve noindex'e robots.txt'den çevirdim. Bu şekilde 2 hafta düşecek olan etiketler gitti. Ardından etiketleri ilgili yazılarına 301 ile çektim. Bu da yaklaşık 3 hafta sürdü. Ardından kalkmayanları google'dan url kaldırma yöntemi ile birlikte temizledim ve sistemimden de tüm etiketleri temizledim. Başta söylediğim gibi 2 ay sürdü ama tıklamalardaki eski düzene dönüşü yaşıyorum. Tabii sizin probleminizin içinde etiket dahil diğer problemler de varsa o konuda bir şey söyleyemeceğim. Bu aralar yoğun algoritma değişimi söz konusu.