-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
I** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Ürün yaptırıp satım yapıyorum bi internet sitesi kurdum sipariş geldikçe yaptırıp satıyorum bunun için vergi konusunda bilginiz varmı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
En uygun ihtimalle basit usul vergiye tabii olmanız gerekmekte.Şu anda vergisiz kazanç sağlıyorsunuz ki bu yasal değil.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Fizello - Inspired by Colors
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
I** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Siteyi yeni kurdum şuan site üzerinden kazancım yok, peki ne şekilde oluyor bu vergi benim ne satacagim fln hic belli olmuyor
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
E-ticaret
-
-
Ad Soyad
I** A**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Merhaba, sattığınız ürüne fatura kesmelisiniz, ürünü kargo ile gönderirken irsaliye yada irsaliyeli fatura ile göndermeniz gerekmekte. Sattığınız ürüne göre aylık ödeyeceğiniz KDV oluşmaktadır. Şirket kurulumu eskisi kadar zor değil, şahıs yada limited olma durumunuza göre vergi türü de değişmektedir. Muhasebeci ile çalışmanız gerekmekte.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Mali Müşavir
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Forumda genel olarak ciro üzerinden gelir vergisi ve kdv ödendiği yönünde yanlış bir bilgi var , vergi safi kazanç üzerinden ödenir. Kdv ise ay içerisinde aldiginiz mal ve hizmet için ödediğiniz kdv ile tahsil ettiginiz kdv arasindaki farktır.
Bu arada bir ürünün alım-satım ının vergisel tespiti diğer sosyal medya ürünlerinin (genelde hizmet) tespitine göre daha kolaydır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
B** M**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
şireket pahalıya patlar şahıs firması işi çözer
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Avukat - Marka Vekili
-
-
Ad Soyad
O** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Gelir getirici bir faaliyetin internet/sosyal medya üzerinden yapılması, elde edilen gelire vergisel muafiyet getirmemektedir. Bu itibarla yapılan gelir getirici faaliyetlerin bilinçli bir biçimde yapılması cezai sonuçlar ile karşılaşmamak adına önemlidir.
Bu konuda yukarıda arkadaşların belirttiği gibi iyi bir muhasebeci ile çalışmanı öneririm.
https://www.venusmark.com/