Şunu net olarak söyleyebilirim ki adsense konusunda legal ya da illegal fark etmeksizin TIKLAMA ORANLARINI arttırmak dışında para kazanmak ciddi manada zor. Bazen satış konularında adsende gelir ekran görüntülerini inceliyorum dabirçoğu %5-%10 tıklama oranlarına sahip. Yani normal şartlarda bunun olması imkansız olmasa da çoook zor. Belli ki bu işin bir yöntemi var!

İkinci olarak diğer ülkelerde de böyle mi bilmiyorum ama bizdeki haber siteleri he b.ku konu ediniyor kendine ve sallabaş bir yazı olsa dahi Google ilk sıraya çıkartıyor bunları. Geçenlerde de dile getirmiştim, sporx adlı spor sitesinde; "çocuk parası ne kadar" diye haber vardı. Ya Allah aşkına böyle birşey olabilir mi? Yine daha dün sgk alanında bir konu hakkında google üzerinde arama yaptım. İlk sayfanın yüzde 90'lık kısmında haber sitesi vardı(ilk site dahil). Yazıları bi okuyayım dedim, yani uzaktan yakından alakası yok doğrulukla. Eksiklikler, hatalar, cümle düşüklükleri, yanıltıcı bilgiler... Ne ararsan vardı bu yazılarda. Yani bunlar ilk sayfada olursa ve konuyu SEO vs. her şeye uygun şekilde ve kalitenin zirvesinde olacak şekilde bilgilendirici ve faydalı şekilde yazan site 2. sayfaya bile giremiyorsa(en azından kısa sürede bu olmuyorsa) ne bekliyoruz ki bu işlerden...

İngilizce site konusuna gelecek olursak, olmayacak bir iş değil ama burada da bizim millet olarak huy ve karakter yapımız devreye giriyor; yani sabırsızlığımız! Bunlardan biri de benim, gerçekler acıdır ve acıtır. Canım acıyor ama ne yapayım, sonuca erken ulaşmaya çalışıyoruz ve ulaşamayınca doğal olarak pes ediyoruz. Peki neden çabuk pes ediyoruz? Kendi çapımdan cevabımı vereyim; ingilizce site için dil gerekiyor ve yok. İngilizce makale yazdıracaksın ama bütçe bir yere kadar dayanıyor. Ee sonunda ne oluyor; " İngilizce Niche Site Satılık" başlığıyla yola devam ediliyor.